«Σαρώνει» η κακοκαιρία τη Δυτική Ελλάδα – Κλειστοί δρόμοι στα ορεινά – Πού απαιτούνται αλυσίδες

Συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας και οι χειριστές των εκχιονιστικών μηχανημάτων δίνουν μάχη για να κρατήσουν το ορεινό δίκτυο ανοικτό. Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα, από την Αστυνομία, μέχρι τις 17.00, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ως ακολούθως:

Δ.A. ΑΧΑΪΑΣ:

1. ΔΥΣΧΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ:

Επ. Οδός ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ – ΠΑΤΡΩΝ (ΜΕΣΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ)

Επ. Οδός ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ – ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ (ΜΕΣΩ ΠΡΙΟΛΙΘΟΥ)

Επ. Οδός ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

– ΧΙΟΝ. ΚΕΝΤΡΟΥ

Επ. Οδός ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ – ΑΙΓΙΟΥ (ΜΕΣΩ ΠΤΕΡΗΣ)

Επ. Οδός ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ – ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ (ΜΕΣΩ ΛΟΥΣΩΝ).

Επ. Οδός ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (ΜΕΣΩ ΛΟΥΣΩΝ)

Επ. Οδός ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (ΜΕΣΩ ΠΡΙΟΛΙΘΟΥ)

Επ. Οδός ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΟΑΝΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΨΩΦΙΔΑ (ΜΕΣΩ ΑΥΧΕΝΑ ΠΡΙΟΛΙΘΟΥ)

Επ. Οδός ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ-ΓΚΟΥΡΑΣ (ΜΕΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΑΣ)

Επ. Οδός ΑΙΓΙΟΥ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (ΠΥΡΓΑΚΙ)

Επ. Οδός ΑΙΓΙΟΥ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ‘’ ΑΧΛΑΔΙΑ ‘’)

Επ. Οδός ΑΚΡΑΤΑΣ – ΖΑΡΟΥΧΛΑΣ (16ο ΧΛΜ ΚΑΙ ΑΝΩ)

Επ. Οδός ΑΚΡΑΤΑΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

Επ. Οδός ΑΙΓΕΙΡΑΣ – ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 15ο ΧΛΜ ΚΑΙ ΑΝΩ

Επ. Οδός ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ Δ.Δ.ΜΙΧΑ, ΣΤΟ Δ.Δ.ΚΟΜΠΗΓΑΔΙΟΥ

Δ.Δ.ΔΕΜΕΣΤΙΧΩΝ, Δ.Δ.ΛΕΟΝΤΙΟΥ, Δ.Δ.ΡΑΚΙΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ ΑΧΑΪΑΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΑΤΡΩΝ – ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ 111, ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΕΥΚΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ

2. ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ :

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ Τ.Κ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Επ. Οδός ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ – ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ (ΜΕΣΩ Ι.Μ.Μ.ΣΠΗΛΑΙΟΥ)

ΜΕΡΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΛΟΓΩ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΣΕ ΜΗ ΕΜΦΟΡΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΔΙΚΥΚΛΑ.

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ:

ΔΥΣΧΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ:

Επ. οδός ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΡΟΥΣΣΟΥ από το 11Οο χλμ. έως θέση ‘’ΑΡΑΠΟΚΕΦΑΛΑ’’ (Όρια Νομού Αιτ/νίας).

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ:

ΔΥΣΧΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ:

Επαρχιακό Δίκτυο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ – ΠΛΑΤΑΝΟΥ από Τ.Κ. ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ έως Τ.Κ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ.

Επ. οδός ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ – ΆΝΩ ΧΩΡΑΣ από Τ.Κ. ΡΕΡΕΣΗΣ έως ΆΝΩ ΧΩΡΑ.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ:

Επ. οδός ΧΑΝΙ ΛΙΟΛΙΟΥ έως ΨΗΛΟ ΣΤΑΥΡΟ.

Επ. οδός XANI ΛΙΟΛΙΟΥ προς ΠΕΡΔΙΚΟΒΡΥΣΗ – ΚΛΕΠΑ – ΛΙΒΑΔΑΚΙ.

Επ. οδός ΓΑΥΡΟ – ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ – ΑΝΑΒΡΥΤΗ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ – ΑΣΠΡΙΑ – ΑΝΩ ΧΩΡΑ.

Επ. οδός ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΟΞΥΑ – ΛΕΥΚΑ – ΜΑΝΔΡΙΝΗ.

Επ. οδός ΑΝΕΜΑΚΙ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝΗ.

Επ. οδός ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ – ΚΡΥΟΝΕΡΙΑ – ΓΡΗΓΟΡΙ – ΕΛΑΤΟΒΡΥΣΗ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Πούντας – Καλαβρύτων ( Διακοπτού – Καλαβρύτων μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου)

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων, εκδόθηκε απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, σύμφωνα με την οποία:

1. διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των βαρέων οχημάτων (ΙΧΦ) με μικτό βάρος άνω των 3.5 τόνων και στις δύο κατευθύνσεις της Επαρχιακής Οδό Πούντας – Καλαβρύτων (Διακοπτού – Καλαβρύτων μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου), από σήμερα και ώρα 17:00, έως την 10.00 ώρα της 23/12/2017.

2. Η κίνηση των επιβατηγών αυτοκινήτων θα επιτρέπεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Νωρίτερα

«Μάχη» για να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους στην ημιορεινή και ορεινή Αχαΐα, δίνουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα, ενώ ταυτόχρονα συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση σε περισσότερες από 15 κοινότητες του Δήμου Καλαβρύτων.

Στην περιοχή της Πούντας των Καλαβρύτων, η Αστυνομία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία, καθώς «δίπλωσε» μια νταλίκα. Στο σημείο βρίσκονται ακινητοποιημένα ένα λεωφορείο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά, οι οδηγοί και οι επιβάτες των οποίων περιμένουν να απομακρυνθεί η νταλίκα, ώστε να δοθεί και πάλι ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Γρ. Αλεξόπουλος: Ανοικτοί όλοι οι βασικοί οδικοί άξονες

Ανοικτοί είναι όλοι οι βασικοί οδικοί άξονες από και προς την ορεινή Αχαΐα, παρά το γεγονός ότι από χθες το απόγευμα σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις στην περιοχή. Όπως τόνισε, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, τόσο η Περιφέρεια, όσο και οι Δήμοι της ορεινής Αχαΐας, ώστε να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Ο κ. Αλεξόπουλος συνέστησε στους οδηγούς που προγραμματίζουν να επισκεφθούν αυτές τις ημέρες την ορεινή Αχαΐα, να φροντίζουν να έχουν τα απαραίτητα εφόδια μαζί τους (αντιολισθητικές αλυσίδες, κτλ) και να τηρούν τις τυχόν οδηγίες της Αστυνομίας για τον τρόπο που θα κινηθούν στο ορεινό δίκτυο, ενώ καλό είναι να μετακινούνται την ημέρα

«Το θέλουμε το χιόνι, δημιουργεί γιορτινή ατμόσφαιρα και ιδιαίτερα στα Καλάβρυτα, όπου υπάρχει πληρότητα. Όσοι πάνε, τόσοι και να έρθουν, η ασφάλεια πάνω από όλα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξόπουλος.

Η κίνηση στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο

Όσον αφορά στην κίνηση στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων που συνδέουν τα Καλάβρυτα με την Πάτρα και το Αίγιο, όπως και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων και της ορεινής Αιγιάλειας.

Μάλιστα, αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο Μέγα Σπήλαιο και στο Μάνεσι, επειδή οι οδηγοί δεν ήσαν εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όπως είπε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, υπάρχουν περιπτώσεις που ακινητοποιούνται οχήματα επειδή δεν διαθέτουν αλυσίδες, αλλά περνούν συνέχεια εκχιονιστικά μηχανήματα και ανοίγουν αμέσως τους δρόμους.

Ο μόνος δρόμος που είναι κλειστός, είναι η δημοτική οδός που συνδέει την κοινότητα Περιστέρα με το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Στο μεταξύ, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στον Πατραϊκό και Κορινθιακό κόλπο υπάρχει μερικός αποκλεισμός της κίνησης στην γέφυρα του Ρίου -Αντιρρίου. Συγκεκριμένα απαγορεύθηκε για λόγους ασφαλείας η διέλευση των δικύκλων και των φορτηγών που δεν μεταφέρουν φορτία.

Επίσης, το κύμα κακοκαιρίας πλήττει και την ορεινή Ναυπακτία. Λόγω της χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το Χάνι Λιόλιου έως τον Ψηλό Σταυρό, καθώς και προς Περδικόβρυση, Κλεπά και Λιβαδάκι.

Ακόμη, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας από Καταφύγιο προς Αναβρύτη, Κεντρική, Ασπριά και Άνω Χώρα, από Γραμμένη Οξυά προς Λεύκα και Μανδρινή, από Ανεμάκι, προς Ελευθεριανή και από Αμπελακιώτισσα προς Κρυονέρια Γρηγόρι και Ελατόβρυση.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως και στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας- Προυσσού, από το 11ο χιλιόμετρο έως τα όρια του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Ισχυρή είναι η χιονόπτωση στα ορεινά των Καλαβρύτων. Χωριά όπως και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ νωρίτερα σημειώθηκε στην Πούντα – Καλαβρύτων σύγκρουση οχημάτων.

Ακόμα, νταλίκα δίπλωσε στον επαρχιακό δρόμο Πούντας Καλαβρύτων. Η αστυνομία έκλεισε το δρόμο για λόγους ασφαλείας μέχρι να απομακρυνθεί το βαρύ όχημα.

Ουρά έχει σχηματιστεί από τα οχήματα με την αστυνομία να καταβάλει προσπάθειες για την άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Επίσης ακινητοποιήθηκε λεωφορείο με πάνω από 30 επιβάτες που επιχείρησε αναστροφή, ενώ έχουν μπλοκάρει και άλλα οχήματα.

Η Πούντα – Καλάβρυτα είναι κλειστή από χαμηλά λόγω των οχημάτων.

Επίσης είχαν εγκλωβιστεί οδηγοί χωρίς αλυσίδες στο Μεγάλο Σπήλαιο και το Μάνεσι. Κλειστό παραμένει το Ρίο – Αντίρριο ενω ισχύει απαγόρευση διέλευσης από τη Γέφυρα για συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων.

Πηγή: thebest.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το σαββατοκύριακο θα χιονίσει και στην Αττική – Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί!

Στα λευκά και σήμερα η χώρα – Που θα χιονίσει σύμφωνα με την ΕΜΥ

Ανοιχτοί οι δρόμοι στο Πήλιο με συνεχείς αποχιονισμούς

BLUE SKY | Τα καλύτερα έρχονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα