Ραντεβού, σήμερα, με τον ΕΝΦΙΑ για όλους τους πολίτες της χώρας

Σήμερα, εκπνέει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης ΕΝΦΙΑ. Συνολικά, 83 καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία θα λειτουργήσουν και σήμερα Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, με διευρυμένο ωράριο.

Το κράτος, στοχεύει στο 3,5% του ΑΕΠ ενώ η προσδοκία είναι να φτάσει στα επίπεδα του
3,8%-3,9%.

Για

να επιτευχθεί ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών πρέπει να καταβληθούν:

• Ποσό 1,1 δισ. ευρώ από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.

• Ποσό ύψους 350 εκατ. ευρώ από τον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων.

• Ποσό ύψους 650 εκατ. ευρώ από την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Ουρές για συμψηφισμούς:

Στις εφορίες, χιλιάδες φορολογούμενων επιδιώκουν το συμψηφισμό της επιστροφής του φόρου εισοδήματος με τον ΕΝΦΙΑ. Αν δεν επιτευχθεί ο εν λόγω συμψηφισμός θα πρέπει οι πολίτες να περιμένουν να «ξεπαγώσει» το υπουργείο Οικονομικών τους λογαριασμούς για να επιστρέψει τα οφειλόμενα στους φορολογουμένους, τα οποία μόνο από τον φόρο εισοδήματος ξεπερνούν το 1,1 δισ. ευρώ (συνολικά μαζί και με τον ΦΠΑ ανέρχεται στο 1,8 δισ. ευρώ).

Οι ημερομηνίες των δόσεων:

Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου 2018
Η δεύτερη δόση έως τις 31 Οκτωβρίου 2018
Η 3η δόση έως τις 30 Νοεμβρίου 2018
Η 4η δόση έως τις 28 Δεκεμβρίου 2018
Η 5η δόση έως τις 31 Ιανουαρίου 2019

Ποιες είναι οι επιλογές του πολίτη αν αδυνατεί να πληρώσει:

Οι άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα. Οι τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία άτοκων δόσεων που μπορεί να φθάσουν και τις 12 για την πληρωμή του φετινού φόρου στους κατόχους πιστωτικών καρτών. Σε έως 12 μηνιαίες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση της εφορίας. Οι δόσεις επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 5%. Οι αιτήσεις ένταξης γίνονται στο TAXISnet ακόμα και αν δεν έχει λήξει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης.

Πληρωμή μέσω Taxisnet
Επίσης οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν την οφειλή τόσο του ΕΝΦΙΑ όσο και του φόρου εισοδήματος με κάρτα απευθείας μέσω του Taxisnet, αλλά χωρίς τη δυνατότητα άτοκων δόσεων.

Η πληρωμή γίνεται μέσω του ισοτόπου www.aade.gr, εφόσον προηγουμένως οι φορολογούμενοι συνδεθούν με τους προσωπικούς κωδικούς τους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της εφαρμογής που εμφανίζονται στην οθόνη της προσωποποιημένης πληροφόρησης για κάθε Ανοιχτή Οφειλή οι φορολογούμενοι μπορούν να δουν τα στοιχεία δόσεων πατώντας το πλήκτρο επιλογής στη στήλη «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων & επιλογή οφειλής για πληρωμή με κάρτα».
Μπορείτε να εξοφλήσετε τις οφειλές σας εκτός ρύθμισης ή να πληρώσετε μέρος τους, με κάρτες πληρωμών.
Για να πληρώσετε μέρος της οφειλής, εισάγετε το ποσό που επιθυμείτε να πληρώσετε στο σχετικό πεδίο της στήλης «Ποσό για πληρωμή με κάρτα», αφού πρώτα επιλέξετε την οφειλή, πατώντας το πλήκτρο επιλογής στη στήλη «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων & επιλογή οφειλής για πληρωμή με κάρτα».

Καταληκτικά, για να να εξοφλήσετε την οφειλή επιλέγετε το πλήκτρο (push button)«Eξόφληση». Το συνολικό ποσό πληρωμής εμφανίζεται αυτόματα. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από μία οφειλές.

Διαβάστε, επίσης:Μειωμένες δαπάνες και αυξημένοι φόροι εκτίναξαν το πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό

Ραντεβού, σήμερα, με τον ΕΝΦΙΑ για όλους τους πολίτες της χώρας on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα