Ιερέας ήρωας μπήκε στις φλόγες και έσωσε το Ακάνθινο Στεφάνι στην Παναγία των Παρισίων

Ρίσκαρε τη ζωή του και μπήκε μέσα στις φλόγες που κατάπιναν την Παναγία των Παρισίων για να σώσει το Ακάνθινο Στεφάνι του Ιησού και άλλους ανεκτίμητους θησαυρούς.

Ο λόγος για έναν ιερέα-ήρωα, τον πατέρα Φουρνιέ, ο οποίος αποτέλεσε μέρος της «ανθρώπινης αλυσίδας» που σχημάτισαν οι άνδρες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ώστε, με αυτοθυσία, να σώσουν από την πύρινη λαίλαπα τους θησαυρούς που βρίσκονταν μέσα στην Παναγία των Παρισίων, όπως αναφέρει η Sun.

Οι

εκατομμύρια επισκέπτες που πηγαίνουν στη Notre Dame δεν έχουν επαφή με το στεφάνι, όμως, πρόκειται για ένα μοναδικό κειμήλιο. Έχει πάνω του περίπου 70 αγκάθια, περιβάλλεται από ένα χρυσό νήμα και βρίσκεται σε μια κρυστάλλινη λειψανοθήκη. Το ακάνθινο στεφάνι εκτίθεται μόνο τις Παρασκευές και κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, αλλά και τη Μεγάλη Παρασκευή.

Le père Fournier, aumônier des @PompiersParis, est allé avec des pompiers dans la cathédrale #NotreDame pour sauver la couronne d’épines et le Saint-Sacrement… pic.twitter.com/4IoLVdoJZW

— Etienne Loraillère ن (@Eloraillere) April 15, 2019

Η δήμαρχος του Παρισιού, Άν Ινταλγκό ανάρτησε μία φωτογραφία στο Twitter και είπε ότι αστυνομικοί και διασώστες σχημάτισαν «ανθρώπινη αλυσίδα» για να σώσουν τα έργα τέχνης και τα θρησκευτικά κειμήλια, μεταξύ των οποίων το Ακάνθινο Στεφάνι και ο χιτώνας του Αγίου Λουδοβίκου.

«Το «Ακάνθινο Στεφάνι», ο χιτώνας του Σεντ Λουί και άλλα μεγαλειώδη έργα τέχνης βρίσκονται τώρα σε ασφαλές μέρος», έγραψε η Ινταλγκό.

Merci aux @PompiersParis, aux policiers et aux agents municipaux qui ont réalisé ce soir une formidable chaîne humaine pour sauver les œuvres de #NotreDame. La couronne d’épines, la tunique de Saint Louis et plusieurs autres œuvres majeures sont à présent en lieu sûr. pic.twitter.com/cbrGWCbL2N

— Anne Hidalgo (@Anne_Hidalgo) April 15, 2019

Πηγή: real.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συγκινητικό διάγγελμα Μακρόν: «Μέσα σε 5 χρόνια» η αποκατάσταση της Νοτρ Νταμ (Βίντεο)

Ιερέας ήρωας μπήκε στις φλόγες και έσωσε το Ακάνθινο Στεφάνι στην Παναγία των Παρισίων on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα