Εξέγερση τσιγγάνων σε πολλές περιοχές της Ελλάδος μετά από ψεύτικη είδηση

Η ένταση χτύπησε “κόκκινο” σε πολλές περιοχές της χώρας. Η ψεύτικη είδηση στα κοινωνικά μέσα προκάλεσε χάος.

Σε πολλές περιοχές της χώρας συγκεντρώθηκαν τσιγγάνοι, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο 18χρονου από τα πυρά 63χρονου, ο οποίος χθες κρίθηκε προφυλακιστέος.

Στο Ζεφύρι δεκάδες νεαροί, ανάμεσά τους και ανήλικοι άναψαν φωτιές και έστησαν οδοφράγματα σε δρόμους, εκτοξεύοντας αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.

Για πολλές ώρες από το απόγευμα μέχρι και αργά το βράδυ της Παρασκευής η ένταση χτύπησε κόκκινο σε πολλές περιοχές της χώρας. Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων

μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αφέθηκε ελεύθερος ο 63χρονος που πυροβόλησε τον νεαρό αρκούσε για να πυροδοτήσει κύμα αντιδράσεων.

Στα Μέγαρα δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από σκάγια κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Σε Ασπρόπυργο και Ζεφύρι αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες και διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων. Εννέα άτομα συνελήφθησαν.

Στη Λαμία οι συγκεντρωμένοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Από το μένος ορισμένων νεαρών δεν γλίτωσαν περίπτερα και αυτοκίνητα. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων.

Και στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Για πολλές ώρες η κυκλοφορία στους βασικούς οδικούς άξονες της Πελοποννήσου είχε διακοπεί. Στην Ηλεία νεαροί έβαλαν φωτιές σε σκουπίδια.

Οι αρχές στη Δυτική Ελλάδα ταυτοποίησαν 12 άτομα για συμμετοχή σε επεισόδια και παρακώλυση συγκοινωνιών. Στην Αχαΐα οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν ενημερώθηκαν πως ο 63χρονος που απολογήθηκε χθες κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ένταση προκλήθηκε και σε περιοχές της Αργολίδας.

Πηγή: ant1news.gr

Εξέγερση τσιγγάνων σε πολλές περιοχές της Ελλάδος μετά από ψεύτικη είδηση on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα