Έβρος: “Πλημμύρισαν” τα στρατόπεδα από νεοσύλλεκτους

Ο Έβρος γέμισε την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 130 νέους στρατιώτες από όλη την Ελλάδα παρά την καραντίνα. Πρόκεται για μεγάλη προσέλευση διότι αντίστροφη συμπεριφορά αναμενόταν από τους νεούς, λόγω του δεύτερου κύματος κορωνοιού στη χώρα.

Να σημειωθεί πως μέχρι και την επόμενη Δευτέρα αναμένονται να έρθουν ακόμη 1200 στη Καβησό του Έβρου χωρίς μέσα σε αυτούς να υπολογίζονται οι εξ αναβολής.

Μιλάμε για μια προσέλευση που προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον και έκπληξη στους έμπειρους επιτελείς του στρατού.

Το δεύτερο “χτύπημα” του κορωνοϊού, αν και ήταν σχεδόν αναμενόμενο να είναι δύσκολο, πολλοί νέοι αποφάσισαν να ολοκληρώσουν την στρατιωτική τους θητεία και αντί να αδειάζουν τα στρατόπεδα “πλημμυρίζουν”! Ο μήνας Νοέμβριος “φιλοξενεί” έναν αριθμό στρατιωτών που είναι από τους πολυπληθέστερους των τελευταίων ετών.

Ταυτόχρονα, ακόμη ένα λόγος που είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός, είναι γιατί “τρέχουν” να προλάβουν την 9μηνη θητεία γιατί όπως ήδη ανακοινώθηκε από το 2021 η στρατιωτική θητεία θα αυξηθεί στους 12 μήνες.

Παράλληλα όλοι οι στρατιώτες που πήγαν στα στρατόπεδα του Έβρου έχου υποβληθεί σε εξετάσεις με σκοπό να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού ενώ ταυτόχρονα ως επιπλέον μέτρο προφύλαξης αποφασίστηκε να θαλαμίζονται σε διαφορετικούς θαλάμους από στρατιώτες που υπηρετούν ήδη τη θητεία τους, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες για να μεταδοθεί ο ιός.

Πηγή: e-evros.gr

Έβρος: “Πλημμύρισαν” τα στρατόπεδα από νεοσύλλεκτους on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα