Έφη Αχτσιόγλου: Ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Τον Κοινωνικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό «Βίος COOP» στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η κ. Αχτσιόγλου ξεναγήθηκε στους χώρους του συνεταιρισμού και συζήτησε με εργαζόμενους και μέλη του για τις προοπτικές και τις προκλήσεις για την ενίσχυση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ).

Ειδικότερα, η υπουργός Εργασίας ενημερώθηκε για

τη δραστηριότητα του συνεταιρισμού, τις λειτουργίες του, καθώς και τον αντίκτυπό του. Από την πλευρά της, η κ. Αχτσιόγλου ενημέρωσε τους εργαζόμενους και τα μέλη του συνεταιρισμού για τις θεσμικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας για την ανάπτυξη της ΚΑΛΟ. Συγκεκριμένα, υπενθύμισε ότι το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην ψήφιση του ν. 4430/2016 και στη σύσταση της Ειδικής Γραμματείας ΚΑΛΟ για την εφαρμογή πολιτικών για την υποστήριξη του τομέα, ενώ διαμόρφωσε το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να είναι εφικτή η ειδική μεταχείριση των φορέων ΚΑΛΟ σε δημόσιους διαγωνισμούς σε ειδικές περιπτώσεις.

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επιχορήγησης για τη δημιουργία 89 Κέντρων Στήριξης ΚΑΛΟ από φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και, τέλος, για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που ενεργοποιεί αυτό το διάστημα το υπουργείο και αφορούν το πρόγραμμα επιχορήγησης υφιστάμενων ΚΑΛΟ, αποκλειστικά για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ύψους 11 εκατ. ευρώ, με ξεχωριστό προϋπολογισμό, ύψους 2 εκατ. ευρώ, για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρίες και στη χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ των φορέων ΚΑΛΟ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, κάλυψη λειτουργικών δαπανών, αγορά εξοπλισμού, κλπ.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφέρει ότι στοχεύει στην υποστήριξη της ανάπτυξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Όπως σημειώνει, η ύπαρξη επιχειρήσεων, όπως η «Βίος COOP», αποδεικνύουν ότι ο τομέας στην Ελλάδα ωριμάζει και αναπτύσσεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πιέσεις SSM για πλειστηριασμούς A΄ κατοικίας αξίας και κάτω των 100.000€

Κομισιόν προς Ελλάδα: Επισπεύστε τις μεταρρυθμίσεις

Έφη Αχτσιόγλου: Ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα