Δείτε ζωντανά από το Σύνταγμα – Χιλιάδες Έλληνες στο ιστορικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα από νωρίς το πρωί, καθώς καταφτάνουν με κάθε μέσο από όλη την Ελλάδα, πολίτες που θέλουν να μετάσχουν στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, που θα ξεκινήσει στις 2 μ.μ.

Ήδη έχει σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων προς το Σύνταγμα, ενώ η περιοχή κινείται στους ρυθμούς του συλλαλητηρίου.

Νωρίς το πρωί έφτασαν

στον Πειραιά περίπου 1.000 Κρητικοί- με τρία πλοία από τα Χανιά και το Ηράκλειο- πολλοί από αυτούς φορώντας παραδοσιακές φορεσιές και με ελληνικές σημαίες στα χέρια. Μετά την αποβίβαση, έψαλαν τον εθνικό Υμνο και τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και το «Μακεδονία Ξακουστή» συνοδεία κρητικής λύρας.

Στο Σύνταγμα ήδη όλα κινούνται σε αυτόν το ρυθμό. Μικροπωλητές πωλούν σημαίες σε κάθε γωνιά, κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται, ενώ η αλλαγή φρουράς των Ευζώνων έγινε υπό επιφωνήματα και χειροκροτήματα των πολιτών που ήδη είναι στην πλατεία.

Για την αποφυγή επεισοδίων, καθώς αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12:00, η αστυνομία έχει λάβει ισχυρά μέτρα. Με λεωφορεία των ΜΑΤ θα γίνουν «φραγμοί», προκειμένου να μην υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων των συγκεντρωμένων, ενώ δρόμοι στο κέντρο θα κλείσουν. Συνολικά, 19.000 αστυνομικοί είναι επί ποδός.

Παράλληλα, από τις 10 το πρωί, οι συρμοί του μετρό διέρχονται από τους σταθμούς Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια δίχως να κάνουν στάση.

Τα λεωφορεία που προέρχονται από Νότια Ελλάδα θα σταθμεύσουν στη λεωφόρο Συγγρού, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το σταθμό του Μετρό ΦΙΞ και τα λεωφορεία από τη Βόρεια Ελλάδα θα σταθμεύσουν στο Μπάντμιντον, ώστε οι πολίτες να χρησιμοποιήσουν το σταθμό του Μετρό Κατεχάκη.

Δείτε ζωντανά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Έχω ευθύνη απέναντι στη χώρα να λύσω το θέμα της ΠΓΔΜ»

ΑΚΟΜΑ: Κατρούγκαλος για το Σκοπιανό: «Θέλουμε συμφωνία-πακέτο και όχι σαλαμοποίηση»

BLUE SKY | Τα καλύτερα έρχονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα