Αρχειοθετήθηκαν οι καταγγελίες του ΚΚΕ περί τηλεφωνικών παρακολουθήσεων

Δεν διαπιστώθηκε παραβίαση του απορρήτου κατά την εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε με αφορμή τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί δικτύου παρακολουθήσεων και συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού.

Αυτό είναι και το πόρισμα της έρευνας που ξεκίνησε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας το 2016 και με το σκεπτικό αυτό η εισαγγελέας Πρωτοδικών που ερεύνησε την υπόθεση ζητεί την αρχειοθέτησή της.

Για το λόγο αυτό απέστειλε το φάκελο της υπόθεσης

στην εισαγγελία Εφετών η οποία και θα αποφανθεί αν η δικογραφία πρέπει να αρχειοθετηθεί ή όχι.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2016 με αφορμή καταγγελίες του ΚΚΕ για δίκτυο παρακολουθήσεων και συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού.

Η εισαγγελέας, ωστόσο, που ερεύνησε την υπόθεση ζητεί τώρα την αρχειοθέτησή της, αναφέροντας μεταξύ άλλων, στο σχετικό πόρισμά της ότι ζητά να μπει η υπόθεση στο αρχείο καθώς η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δεν διαπίστωσε παραβίαση του απορρήτου.

Επιπλέον, στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται πως η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προς εξακρίβωση των στοιχείων των χρηστών, έδειξε παραποιημένη προέλευση τηλεφωνημάτων με συνέπεια ο εντοπισμός των καλούντων να είναι δυσχερής έως αδύνατος.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας διαπιστώθηκε ακόμη ότι τα τηλεφωνήματα αυτά ήταν απειλητικά και ως εκ τούτου το μόνο αδίκημα που μπορεί να στοιχειοθετηθεί είναι αυτό της έργω εξύβρισης.

Ωστόσο, το αδίκημα αυτό διώκεται μόνο κατόπιν μήνυσης του θιγόμενου, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει γίνει.

Διαβάστε επίσης: Ανησυχία στο Αίγιο – Σπείρα χτυπά πρακτορεία ΟΠΑΠ και περίπτερα

BLUE SKY | Τα καλύτερα έρχονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα