Απίστευτο θρίλερ στην Bundesliga: Πρωταθλήτρια η Μπάγερν – «Αυτοκτονία» της Ντόρτμουντ

Πρωταθλήτρια Γερμανίας για 11η διαδοχική φορά και συνολικά 33η στην ιστορία της αναδείχθηκε χθες (27/5) η Μπάγερν Μονάχου.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ νίκησε 2-1 εκτός έδρας την Κολωνία, στο πλαίσιο της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής της Bundesliga, και, εκμεταλλευόμενη την εντός έδρας ισοπαλία της Ντόρτμουντ με τη Μάιντς (2-2), «σκαρφάλωσε» στην κορυφή της κατάταξης με 71 βαθμούς, ισόβαθμη με την Μπορούσια και σήκωσε το τρόπαιο, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Έπειτα

από ένα απίστευτο «θρίλερ» και αμέτρητες εναλλαγές συναισθημάτων μέχρι το τελικό σφύριγμα, οι Βαυαροί πέτυχαν το στόχο τους κατακτώντας τον τίτλο στη μοναδική διοργάνωση που τους είχε απομείνει για φέτος, την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» (που χρειάζονταν τη νίκη για να κατακτήσουν τη… σαλατιέρα) εξακολουθούν να αναζητούν τον πρώτο τίτλο τους στο πρωτάθλημα, μετά τους διαδοχικούς της διετίας 2011-12…

Ακατάλληλη για… καρδιακούς ήταν η εξέλιξη της «μάχης» του τίτλου στη Γερμανία… Η Ντόρτμουντ χρειαζόταν νίκη για να κατακτήσει τον τίτλο, ωστόσο το ματς ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για την Μπορούσια, καθώς η Μάιντς «άνοιξε το σκορ» στο 15΄, ενώ την ίδια ώρα η Μπάγερν Μοναχου προηγούνταν 1-0 της Κολωνίας από το 8ο λεπτό.

Τα πράγματα, ωστόσο, έγιναν ακόμα χειρότερα για την Μπορούσια που έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 19΄, καθώς ο Αλέ εκτέλεσε πέναλτι, αλλά ο Ντάμεν έπεσε στη δεξιά γωνία και απέκρουσε.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Μάιντς πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Ονισίβο λίγο πριν τη συμπλήρωση του 25ου λεπτού. Η Ντόρτμουντ κατάφερε να μειώσει στο 69΄ και «κρατούσε» στα χέρια της τον τίτλο από τη στιγμή που η Κολωνία ισοφάρισε στο 81΄.

Όμως, η Μπάγερν «βρήκε» και δεύτερο γκολ στο 89΄, ενώ η Ντόρτμουντ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις. Οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες στην κατάταξη, ωστόσο οι Βαυαροί είχαν πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων (+54 έναντι +39) και ήταν αυτή που έστειλε τη… σαλατιέρα στο Μόναχο.

Στο μεταξύ, η Ουνιόν νίκησε 1-0 τη Βέρντερ Βρέμης στο Βερολίνο και, εκμεταλλευόμενη την ήττα 2-1 της Φράιμπουργκ από την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη, εξασφάλισε το τέταρτο και τελευταίο «ςισιτήριο» για τους ομίλους του Champions League.

Η Φράιμπουργκ κατετάγη πέμπτη και «βγαίνει» στο Europa League, ενώ η Λεβερκούζεν κατετάγη έκτη και πηγαίνει στο Europa Conference League, αφήνοντας έβδομη την Άϊντραχτ.

Πάντως, οι «αετοί» έχουν την ευκαιρία, εφόσον κατακτήσουν το Κύπελλο Γερμανίας κόντρα στη Λειψία (3/6), να μετάσχουν τη νέα σεζόν στους ομίλους του Europa League.

Από εκεί και πέρα, η Μπόχουμ νίκησε 3-0 τη Λεβερκούζεν και εξασφάλισε την παραμονή της στα «μεγάλα σαλόνια», με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο να αντικαθιστά τον Στέγκερ στην ενδεκάδα των νικητών στο 89΄ (σ.σ. ο Κώστας Σταφυλίδης ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού στον ώμο).

Η Στουτγκάρδη αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Χοφενχάιμ και κατατάγη 16η, με αποτέλεσμα να διεκδικήσει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία μέσω αγώνων μπαράζ με τον τρίτο της Β΄ κατηγορίας.

Ο Ντίνος Μαυροπάνος αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης για τους Σουηβούς. Τέλος, η Σάλκε ηττήθηκε 4-2 από τη Σάλκε και πήρε την άγουσα του υποβιβασμού μετά τη Χέρτα Βερολίνου.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 34ης αγωνιστικής στην Bundesliga καθώς και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Ντόρτμουντ-Μάιντς 2-2

(69΄ Γκερέιρο, 90+6΄ Ζίλε – 15΄ Χάντσε-Όλσεν, 24΄ Ονισίβο)

Λειψία-Σάλκε 4-2
(10΄ Λάιμερ, 19΄, 90+4΄ Ενκουνκού, 82΄ Πόουλσεν – 28΄ Καμίνσκι, 49΄ αυτ. Όρμπαν)

Ουνιόν Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης 1-0
(81΄ Κεντίρα)

Κολωνία-Μπάγερν Μονάχου 1-2
(81΄ πεν. Λιούμπιτσιτς – 8΄ Κομάν, 89΄ Μουσιάλα)

Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ 2-0
(4΄ Νετς, 40΄ Χόφμαν)

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης-Φράιμπουργκ 2-1
(83΄ Κολό Μουανί, 90+1΄ Ντινά Εμπιμπέ – 45΄ Γκρίφο)

Βόλφσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 1-2
(2΄ Καμίνσκι – 55΄ Μαζά, 68΄ Ρίχτερ)

Μπόχουμ-Λεβερκούζεν 3-0
(19΄ Φέρστερ, 34΄ Ασάνο, 86΄ Στέγκερ)

Στουτγκάρδη-Χοφενχάιμ 1-1
(80΄ Τομάς – 75΄ Μπεμπού)

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 34 αγώνες)

Μπάγερν Μονάχου 71 –ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ, Champions League–
Ντόρτμουντ 71 –Champions League–
Λειψία 66 –Champions League–
Ουνιόν Βερολίνου 62 –Champions League–
————————–
Φράιμπουργκ 59 –Europa League–
————————–
Λεβερκούζεν 50 –Europa Conference League–
————————–
Άϊντραχτ Φρανκφούρτης 50
Βόλφσμπουργκ 49
Μάιντς 46
Γκλάντμπαχ 43
Κολωνία 42
Χοφενχάιμ 36
Βέρντερ Βρέμης 36
Μπόχουμ 35
Άουγκσμπουργκ 34
————————–
Στουτγκάρδη 33 –Μπαράζ ανόδου/υποβιβασμού–
————————–
Σάλκε 31 –Υποβιβάστηκε–
Χέρτα Βερολίνου 29 –Υποβιβάστηκε–

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απίστευτο θρίλερ στην Bundesliga: Πρωταθλήτρια η Μπάγερν – «Αυτοκτονία» της Ντόρτμουντ on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα