Απασφάλισε η Φ. Γεννηματά: «Τελειώσατε. Πάρτε το απόφαση. Τίποτα δεν σας σώζει»
Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Κλεισθένης» στη Βουλή.
«Τελειώσατε. Πάρτε το απόφαση. Όσα κόλπα κι αν κάνετε, όσες κάλπες κι αν στήσετε μαζί, ο κόσμος θα σας βρει και θα σας καταψηφίσει. Θα σας μαυρίσει. Τίποτα δεν σας σώζει» ανέφερε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι με την επίμαχη τροπολογία των 16 βουλευτών για τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών η κυβέρνηση επιδιώκει να προκαλέσει εκλογική σύγχυση, νοθεία μηνυμάτων και αποπροσανατολισμό. «Όχι στα εκλογομαγειρέματα σας, ναι σε εκλογές εδώ και τώρα» σημείωσε, για να συμπληρώσει: «Όσο επιμένετε στον διχασμό, τόσο εμείς θα αναζητούμε την συνεννόηση».
«Το παιχνίδι με τις εκλογές είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτο και ηθικά αδιανόητο. Παίζετε «εν ου παικτοίς» και σκοντάφτετε, προσπαθώντας να μετρήσετε το κομματικό σας συμφέρον. Μπερδέψατε και τις Κυριακές. Φέρνετε τελευταία στιγμή τροπολογίες και αντί για αποκέντρωση προχωρείτε σε νέα συγκέντρωση. Όλα εργαλειοποιούνται. Μετά την οικονομία και τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις, την αλόγιστη αντιμετώπιση κρίσιμων εθνικών θεμάτων, παίρνει σειρά η ίδια η Δημοκρατία. Δείχνετε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ποια είναι η αντίληψη και κυρίως ποια είναι η πρακτική σας για τη λειτουργία του πολιτεύματος, τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι όσα κάνει γίνονται για κομματική σκοπιμότητα. «Ματαιοπονείτε. Ούτε την αποχώρησή σας είστε ικανοί να προετοιμάσετε. Φεύγοντας υπονομεύετε ό,τι δεν είναι σύμφωνο με σας» επισήμανε.
Στρέφοντας τα βέλη της έντονης κριτικής της προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η κ. Γεννηματά τον κατηγόρησε ότι με την πολιτική που ακολουθεί είναι άξιος συνεχιστής της πολιτικής της ΝΔ. «Αξιος-άξιος-άξιος κ. Τσίπρα, από όπου μας παρακολουθείται» πρόσθεσε.
Κριτική, σε ηπιότερους τόνους, άσκησε και στη ΝΔ, λέγοντας ότι βολεύεται και ανταποκρίνεται σε αυτή την τακτική, «να δημιουργήσετε τοξικό κλίμα που υπονομεύει τις προοπτικές της χώρας» ενώ υπογράμμισε ότι ήταν αντίθετη σε κάθε μεταρρύθμιση που έκανε το ΠΑΣΟΚ, είτε με τον Καποδίστρια, είτε με τον Καλλικράτη.
Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «η αυτοδιοίκηση, που θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας και της στήριξης των πιο αδύναμων, διαλύεται. Γίνεται όμηρος συμφερόντων, τοπικών και όχι μόνο. Με δική σας ευθύνη και επιλογή. Ένα σχέδιο που αποβλέπει στον έλεγχο των δήμων και των περιφερειών από μειοψηφίες. Ένα σχέδιο που οδηγεί στην κυριαρχία της συναλλαγής και των εκβιασμών. Μία επικίνδυνη, ακραία συντηρητική αντίληψη που θέλει πάλι την αυτοδιοίκηση το μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους».
Η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο «Κλεισθένης», και βεβαίως την καθιέρωση της απλής αναλογικής για την εκλογή των οργάνων της τοπικής αυτοδικοίκησης. Ωστόσο, σημείωσε: «Δεν υπεραμυνόμαστε του σημερινού εκλογικού συστήματος, όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε προτάσεις για ένα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό εκλογικό σύστημα. Όμως, με έναν απαράβατο όρο: Ότι θα εξασφαλιστεί παράλληλα με τη μεγαλύτερη αναλογικότητα και η «κυβερνησιμότητα», η δυνατότητα άσκησης διοίκησης και λήψης αποφάσεων στις περιφέρειες και στους δήμους».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σενάρια για τριπλές εκλογές τον Μάιο του ’19
Δριμύ κατηγορώ κατά του ελληνικού δημοσίου εξαπολύει ο δήμαρχος Αλίμου για παραλιακό πεζόδρομο της Αθηναϊκής Ριβιέρας
Τροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019
Απασφάλισε η Φ. Γεννηματά: «Τελειώσατε. Πάρτε το απόφαση. Τίποτα δεν σας σώζει» on BLUE SKY.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πήγε να πετάξει τη στάχτη της γιαγιάς του στη θάλασσα - Τότε βλέπει το αδιανόητο και βουτάει δίχως δεύτερη σκέψη στο νερό [video]
- Αυτά είναι τα τρία καλοκαιρινά φρούτα με τη λιγότερη ζάχαρη
- Οταν ο Καμμένος υπέγραψε αυτό που δεν θα γίνει ποτέ!
- Αλβέρτος -Τα δάκρυα απελπισίας της Σαρλέν στο γάμο τους και οι 3 απόπειρες απόδρασης από το Μονακό [εικόνες]
- Φωτογραφία: Το βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα στην Μελάνια Τραμπ
- Ταϊλάνδη: Τα συγκινητικά λόγια της χήρας του ήρωα δύτη
- SOS: Σημάδια που στέλνει το σώμα όταν λείπουν βασικά θρεπτικά στοιχεία (εικόνες)
- Survivor 2: Τι θα συμβεί στον αποψινό ημιτελικό – Η ανακοίνωση του ΣΚΑΙ
- Περηφάνια για τους οπαδούς (pic)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Blueskytv
- Τελευταία Νέα Blueskytv
- Απασφάλισε η Φ. Γεννηματά: «Τελειώσατε. Πάρτε το απόφαση. Τίποτα δεν σας σώζει»
- Σκληρή επίθεση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος στην κυβέρνηση για τον «Κλεισθένη»
- Η Iggy Azalea γνώριζε ότι η Demi Lovato εθίστηκε ξανά στο αλκοόλ
- Η Μελάνια Τραμπ στις Βρυξέλλες, η Μπριζίτ, η Εμινέ και οι άλλες κυρίες [picks]
- Μεγάλη φωτιά στη Σητεία στην Κρήτη- δεν καταγράφηκαν ζημιές
- Τραμπ: Βγαίνουμε από το ΝΑΤΟ εάν οι σύμμαχοι δεν πληρώσουν τις στρατιωτικές δαπάνες
- Η ΝΔ κατέθεσε ξανά την τροπολογία για το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Υποσχέσεις Ρήγα για αύξηση μισθών τον Αύγουστο
- Γεννηματά: «Οχι» στα εκλογομαγειρέματά σας, «ναι» σε εκλογές εδώ και τώρα
- Volotea: Θετικός ο απολογισμός από την βάση στην Αθήνα
- Εύη Βατίδου: Χλιδάτες διακοπές στην Ιταλία [pics]
- Αβραμόπουλος: Η μετανάστευση είναι καταλύτης για να υπάρξει πρόοδος με πνεύμα αλληλεγγύης
- Στόλτενμπεργκ: Απαράδεκτη κάθε ανάμειξη από άλλες χώρες στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών
- Το Facebook δοκιμάζει διαφημίσεις επαυξημένης πραγματικότητας
- Βαλεριάνα: Οι μοναδικές ιδιότητες της θαυματουργής ρίζας!!!-ΒΙΝΤΕΟ
- Αχαΐα: Δυστυχώς εμφανίστηκαν και πάλι μέδουσες στο Δρέπανο
- Πώς η Rihanna φτιάχνει τα φρύδια της με… σαπούνι!