Αλόννησος: 11χρονο αγόρι παγιδεύτηκε σε σιδερένιο κιβώτιο μέσα στη θάλασσα!

Από του «χάρου τα δόντια» γλίτωσε 11χρονο αγόρι όταν έπεσε στη θάλασσα ενώ βρισκόταν εγκλωβισμένο μέσα σε ένα συρόμενο σιδερένιο κιβώτιο μεταφοράς δεμάτων, το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι της Αλοννήσου.

Σύμφωνα με τον taxydromos, όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο μικρούλης έπαιζε με το κιβώτιο στην παραλία σύροντάς το δεξιά – αριστερά μέχρι τη στιγμή που μπήκε τελικά μέσα σε αυτό αλλά το κιβώτιο «τσούλησε» και κατευθύνθηκε προς την πλευρά της θάλασσας.

Ο 11χρονος σώθηκε τελικά από βέβαιο πνιγμό χάρη στις γενναίες προσπάθειες του αντιδημάρχου Οικονομικών

Αλοννήσου Άγγελο Αργυρίου και του καπετάνιου του Flying Dolphin «Ερατώ», Γιάννη Βερύκιου, που αψήφησαν το κρύο και την παγωμένη θάλασσα και βούτηξαν για να σώσουν τον μικρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί μόλις έπεσε στη θάλασσα φώναξε «βοήθεια» και αμέσως έτρεξε προς το σημείο ο καπετάνιος του Ερατώ που το είχε δει ήδη να πέφτει από απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων. Στο σημείο επικράτησε πανικός με τον διερχόμενο κόσμο να φωνάζει για το παιδί και έτσι έτρεξε προς τη θάλασσα και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αλοννήσου Άγγελος Αργυρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μεταλλικό αντικείμενο είχε βυθιστεί με το πλαϊνό του μέρος στον πάτο και ο 11χρονος κοιτούσε μπροστά με το πρόσωπο στραμμένο προς την επιφάνεια της θάλασσας και ήταν εγκλωβισμένος στο κιβώτιο.

Εκτιμάται ότι έμεινε έτσι τουλάχιστον είκοσι με είκοσι πέντε δευτερόλεπτα, τελικά όμως ο αντιδήμαρχος του νησιού έπιασε το παιδί από το χέρι και το τράβηξε έξω από το περιθώριο το κιβωτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βάθος στο σημείο που έπεσε το μικρό αγόρι φτάνει τα τρία μέτρα. Το μικρό αγόρι στάθηκε επίσης τυχερό καθώς ανάμεσα στο πλήθος που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τη διάσωση βρίσκονταν και δύο γιατροί και μία νοσοκόμα οι οποίοι του έδωσαν απευθείας τις πρώτες βοήθειες.

Ο 11χρονος αν και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, τελικά επανήλθε, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου.

Το Λιμεναρχείο Αλοννήσου συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

Διαβάστε επίσης: Ξανά ναφθαλίνη σε σχολείο του Αγρινίου – Τι έκανε ο διευθυντής μόλις ενημερώθηκε!

BLUE SKY | Τα καλύτερα έρχονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα