HΠΑ: Τουλάχιστον 8 οι νεκροί από την εισβολή ενόπλου σε συναγωγή στην Πενσιλβάνια

Ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε τουλάχιστον 8 ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε άλλους 12 σε μια επίθεση σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ όπου βρισκόταν σε εξέλιξη θρησκευτική λειτουργία.

Ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση με τις αρχές και τοπικά ΜΜΕ να μιλούν για ένα πιθανό έγκλημα μίσους.

Το τοπικό παράρτημα του τηλεοπτικού δικτύου CBS έκανε λόγο για 7 νεκρούς αρχικά, μεταξύ αυτών δύο αστυνομικοί, ενώ το Fox News

Pittsburgh μετέδωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά κοντά στη συναγωγή «Δένδρο της Ζωής», όπου είχαν συγκεντρωθεί πιστοί για μια λειτουργία.

Ένας «λευκός γενειοφόρος άνδρας» βρίσκεται υπό κράτηση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο KDKA, το οποίο επικαλούμενο πηγές της αστυνομίας μετέδωσε ότι ο ένοπλος εισήλθε στο κτίριο και φώναξε «Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν».

Και ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνια Τομ Ουόλφ, που μετέβη στο σημείο, επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση.

Στη συναγωγή βρισκόταν σε εξέλιξη θρησκευτική λειτουργία, που ξεκίνησε στις 9:45 το πρωί.

«Μια τέτοια ημέρα, οι πόρτες παραμένουν ανοικτές, τελείται θρησκευτική λειτουργία, οποιοσδήποτε μπορεί να μπει και να βγει» εξήγησε στο KDKA ο Μάικλ Άισενμπεργκ, ο πρώην πρόεδρος της συναγωγής, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία ενισχύει την παρουσία της στη συναγωγή για λόγους ασφαλείας μονάχα στις μεγάλες εορτές.

Την ίδια ώρα, ο Τζεφ Φινκελστάιν, ο διευθύνων σύμβουλος της εβραϊκής ομοσπονδίας του Πίτσμπουργκ, είπε σε δημοσιογράφους ότι στη λειτουργία το πρωί του Σαββάτου παρίστανται συνήθως περίπου 50-60 άνθρωποι στη συναγωγή Δένδρο της Ζωής. Η περιοχή Σκουίρελ Χιλ είναι μια συνοικία με κυρίως εβραϊκό πληθυσμό στο Πίτσμπουργκ, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το BBC, επικαλούμενο πληροφορίες της αστυνομίας, μετέδωσε ότι ο ένοπλος εισέβαλε στη συναγωγή και άνοιξε πυρ.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών έφθασαν στη συναγωγή στις 10.00 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία του Πίτσμπουργκ περικύκλωσε τη συναγωγή μετά τις πληροφορίες περί ενός ενόπλου στο κτίριο.

«Μην βγαίνετε από τα σπίτια σας αυτή τη στιγμή, δεν είναι ασφαλές» προειδοποίησε τους κατοίκους ο διοικητής της αστυνομίας Τζέισον Λάντο.

Τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες όπου διακρίνονται αστυνομικοί να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή κρατώντας αυτόματα και φορώντας κράνη. Ασθενοφόρα βρίσκονται επίσης κοντά στη συναγωγή και η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε δρόμους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με μήνυμά του στο Twitter επισήμανε ότι παρακολουθεί τα γεγονότα: «Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο. Οι πολίτες στο Σκουίρελ Χιλ να παραμείνουν σε ασφαλή μέρη. Φαίνεται πως υπάρχουν πολλά θύματα. Να προσέχετε τον ένοπλο.Ο Θεός να σας ευλογεί όλους».

Watching the events unfolding in Pittsburgh, Pennsylvania. Law enforcement on the scene. People in Squirrel Hill area should remain sheltered. Looks like multiple fatalities. Beware of active shooter. God Bless All!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 27, 2018

Υπό κράτηση ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σε μια συναγωγή στο Πίτσμπουργκ

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σήμερα με αποτέλεσμα να προκαλέσει θύματα μέσα σε μια συναγωγή στο Πίτσμπουργκ στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ βρίσκεται υπό κράτηση, επιβεβαίωσε η αστυνομία.


«Ο ύποπτος που φέρεται να άνοιξε πυρ βρίσκεται υπό κράτηση. Έχουμε πολλά θύματα στο εσωτερικό της συναγωγής, μεταξύ αυτών τρεις αστυνομικοί που δέχθηκαν πυρά» είπε στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο KDKA μετέδωσε ότι ένας λευκός άνδρας βρίσκεται υπό κράτηση.

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο περιστατικό, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ και το CNN.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε Λύκειο του Μέριλαντ με αρκετούς τραυματίες

Μακελειό με 5 νεκρούς σε δημοτικό σχολείο – Ένοπλος «άνοιξε» πυρ

Σοκ στις ΗΠΑ – Μακελειό σε εκκλησία του Τέξας με 26 νεκρούς (pics & videos)

HΠΑ: Τουλάχιστον 8 οι νεκροί από την εισβολή ενόπλου σε συναγωγή στην Πενσιλβάνια on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα