Τις φρεγάτες BELH@RRA πρότειναν οι Γάλλοι στη ΓΔΑΕΕ για το ΠΝ!

09:55 18/1/2018 - Πηγή: Armynow

Στα τούρκικα παιχνιδάκια στο Αιγαίο η Ελλάδα απαντά με φρεγάτες. Και τι φρεγάτες. Τις ψηφιακές φρεγάτες BELH@RRA «έριξαν» οι Γάλλοι στο τραπέζι των συζητήσεων

Την ώρα που οι γείτονες εξ Ανατολάς έχουν ξεθαρρέψει και παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο, δημιουργώντας σχεδόν καθημερινά «τζαρτζαρίσματα» ανάμεσα σε τουρκικά πλοία της ακτοφυλακής και

ελληνικά πολεμικά πλοία. Η Ελλάδα συζητά με τους Γάλλους να εξοπλιστεί με τις τελευταίου τύπου φρεγάτες stealth BELH@RRA.

Μπορεί μέχρι πριν μερικές μέρες να μιλούσαμε για την αναβάθμιση του στόλου του Πολεμικού μας Ναυτικού, με τις γαλλικές φρεγάτες FREMM ωστόσο μετά και τη χθεσινή συνάντηση που είχαν στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), με υψηλόβαθμα στελέχη της Naval Group στο τραπέζι έπεσε η πρόταση για απόκτηση των υπό-ναυπήγηση- stealth υπερφρεγατών BELH@RRA.

Για την χρηματοδότηση της συγκεκριμένης προμήθειας για τις νέες φρεγάτες του Ελληνικού Στόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προκύπτει δημοσιονομική επίπτωση καθώς στην τελευταία συνάντηση Τσίπρα – Μακρόν, συμφωνήθηκε το πρόγραμμα να αιμοδοτηθεί οικονομικά από τα υπερ-κέρδη των ελληνικών ομολόγων που δεν έχουν επιστραφεί από την Γαλλική Κεντρική Τράπεζα. Μάλιστα ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι της τάξης του 1,5 δις και αφορούν την απόκτηση είτε δυο συν δυο φρεγατών είτε BELH@RRA, είτε των τύπων Fremm.

Στη συνάντηση που έγινε χθες ανάμεσα σε στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και στους εκπροσώπους της Naval Group εξέφρασαν την επιθυμία προς τους Γάλλους, η κατασκευή είτε μέρος των φρεγατών είτε εξ’ ολοκλήρου να γίνει στα Ελληνικά Ναυπηγεία.

Κάτι που σημαίνει ότι θα βοηθηθούν σημαντικά τα Ελληνικά Ναυπηγεία, καθώς θα έχουν διατήρηση αλλά αύξηση των θέσεων εργασίας σε αυτά.

The post Τις φρεγάτες BELH@RRA πρότειναν οι Γάλλοι στη ΓΔΑΕΕ για το ΠΝ! appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα