Τι δηλώνει ο ΥΕΘΑ για την απώλεια Στρατιωτικού Υλικού στην ΥΝΤΕ Λέρου

22:35 10/9/2019 - Πηγή: Armynow

Μετά από ένα 24ωρο από την ανακοίνωση του ΓΕΝ για την απώλεια Στρατιωτικού Υλικού στη Λέρο ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος προχώρησε σε δήλωση αργά το βράδυ της Τρίτης.

Ο υπουργός στην δήλωσή του αφού αναφέρει ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και καλεί να περιμένουν όλοι το πόρισμα πριν καταλήξουν σε «ανεύθυνα, επιπόλαια και ανακριβή συμπεράσματα». Ταυτόχρονα, καταγγέλει ότι κάποιοι «επιχειρούν απροκάλυπτη πολιτική σπέκουλα στην

υπόθεση αυτή, για φθηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση».

Αναλυτικά η δήλωση του ΥΕΘΑ:

«Χθες το απόγευμα διαπιστώθηκε απώλεια στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου κατά τις διαδικασίες παράδοσης- παραλαβής στην υπηρεσία.

Αμέσως διατάχθηκε η διενέργεια προανάκρισης από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και υπό την επίβλεψη Στρατιωτικού Εισαγγελέα.

Αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η απώλεια του υλικού, καθώς προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή εκτείνεται σε ικανό βάθος χρόνου.

Καθίσταται προφανές ότι το ζήτημα δεν πρόεκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες.

Ας αφήσουμε τα αρμόδια προανακριτικά όργανα να πραγματοποιήσουν την έρευνα που από την πρώτη στιγμή έλαβαν την εντολή να διεκπεραιώσουν και ας περιμένουμε το πόρισμα των εργασιών τους πριν καταλήξουμε σε ανεύθυνα, επιπόλαια και ανακριβή συμπεράσματα, δεδομένων των ανωτέρω, θα συνιστούσαμε λίγη αυτοσυγκράτηση σε αυτούς που επιχειρούν απροκάλυπτη πολιτική σπέκουλα στην υπόθεση αυτή, για φθηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση».

The post Τι δηλώνει ο ΥΕΘΑ για την απώλεια Στρατιωτικού Υλικού στην ΥΝΤΕ Λέρου appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα