Θέσεις εργασίας στο ΝΑΤΟ: Οι ευκαιρίες που υπάρχουν για απόστρατους και πτυχιούχους

14:45 12/4/2019 - Πηγή: Armynow

Η οικονομική κρίση στη χώρα μας (πρωτόγνωρη σε ένταση και έκταση) έχει επιδράσει καταλυτικά σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους ανθρώπους, έχει οδηγήσει σε απόγνωση αυτούς που προσπαθούν να βρουν εργασία, σε μαρασμό και παραίτηση εκείνους που έχασαν τη δουλειά τους και είναι άνεργοι, ενώ έχει κατακρημνίζει τα όνειρα και τις προσδοκίες των νέων.

Με την έναρξη της οικονομικής κρίσης παρουσιάστηκαν μειώσεις σε μισθούς ιδιωτικών και δημόσιων υπαλλήλων και ραγδαία άνοδος της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Η ανεργία των νέων, το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων, των εργαζομένων με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και το ποσοστό της μη ηθελημένης μερικής απασχόλησης, αποτελούν χαρακτηριστικά της αγοράς εργασίας των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας.

Η ανάγκη αλλά και η δυσκολία εύρεσης εργασίας είναι ακόμα πιο ορατή στους νέους και για άτομα με ηλικία >50 ετών.

Οι θέσεις εργασίας στο ΝΑΤΟ

Η Ελλάδα αν και συνεισφέρει οικονομικά στη Συμμαχία τόσο σε δαπάνες όσο και σε λειτουργικές διαδικασίες, το μερίδιο στην εργασία, στην επιχειρηματική δράση και στην προστιθέμενη αξία που λαμβάνει από το ΝΑΤΟ, είναι εξαιρετικά χαμηλό. Παράλληλα υπάρχει πλήρης άγνοια στη χώρα μας, των ευκαιριών καριέρας και επιχειρηματικότητας που διαθέτει η Συμμαχία.

Το ΝΑΤΟ είναι ένας τεράστιος οργανισμός όπου κάθε χρόνο προκηρύσσονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Αυτές οι θέσεις αφορούν τόσο πτυχιούχους πολίτες όσο και απόστρατους. Η άγνοια όμως, αλλά και η αδυναμία άμεσης πρόσβασης, έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να καλυφθούν από Έλληνες.

Γι’ αυτό το λόγο, η MSETT Hellas συνδέει την αγορά εργασίας σε διεθνές επίπεδο με την ελληνική πραγματικότητα για πρώτη φορά. Έχοντας ήδη μια εμπειρία επτά ετών σαν συνεργάτης με συμβόλαια σε σημαντικές δομές του ΝΑΤΟ, έχει σκοπό να δώσει την ώθηση που απαιτείται για να πάρει η χώρα μας αυτό που της αναλογεί.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι, εντός του καλοκαιριού 2019, αναμένεται να προκηρυχθούν και ανακοινωθούν μέσω της MSETT Hellas πάνω από 200 θέσεις εργασίας στο ΝΑΤΟ. Οι θέσεις εργασίας αφορούν τόσο πολίτες πτυχιούχους, όσο και απόστρατους με ανάλογη κατά περίπτωση κατάρτιση και εξειδίκευση.

Σεμινάριο και ενημερωτική συνάντηση

Για το σκοπό αυτό, η MSETT Hellas σε συνεργασία με το IST College και τη Νορβηγική εταιρεία NGC πρόκειται να διοργανώσει ένα σεμινάριο διάρκειας 24 διδακτικών ωρών (3 εβδομάδες, δύο τετράωρα κάθε εβδομάδα) με σκοπό τη δημιουργία μιας δεξαμενής πιστοποιημένων και εξειδικευμένων στελεχών για την εκμετάλλευση ευκαιριών εργασίας, καριέρας και επιχειρηματικής δράσης στο ΝΑΤΟ.

Προκειμένου να ενημερωθούν όλοι όσοι θα ήθελαν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο αυτό και να επιλυθούν τυχόν απορίες, έχει προγραμματιστεί μια ενημερωτική συνάντηση στο χώρο του IST College (Λεωφόρος Συγγρού 68) την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και ώρα 19.00 – 20.30.

Ο σκοπός της παραπάνω ενημερωτικής συνάντησης είναι διττός: Αφενός μεν θα γίνει ενημέρωση και εισαγωγή σχετικά με τη δομή, τις λειτουργίες και τα επίκαιρα θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ και στη σχέση της χώρας μας με τη Συμμαχία με βάση τις πρόσφατες γεωστρατηγικές εξελίξεις, μέσα από σύντομες παρουσιάσεις εκλεκτών ομιλητών. Αφετέρου δε, θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες εργασίας στο ΝΑΤΟ, θα αντιμετωπιστεί η έλλειψη ενημέρωσης, θα διευρυνθούν οι ορίζοντες σχετικά με τις ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και καινοτομία και συνεργασία με φορείς του ΝΑΤΟ. Μέσω του σεμιναρίου θα δοθούν σαφείς απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:

Τι προσόντα πρέπει να έχω για να προσληφθώ στο ΝΑΤΟ;Τι ευκαιρίες καριέρας προσφέρονται;Πόσο καλά αμείβεται η εργασία στο ΝΑΤΟ;Που μπορώ να αποκτήσω κατάλληλη κατάρτιση για εργασία στο ΝΑΤΟ;

Επίτιμος προσκεκλημένος και ένας εκ των ομιλητών, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, Στρατηγός ε.α. Μιχαήλ Κωσταράκος

Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παραπάνω ενημερωτική συνάντηση της 19 Απριλίου 2019, μπορούν είτε να το δηλώσουν έγκαιρα στην παρακάτω σελίδα του facebook :

https://www.facebook.com/events/2185773638419793/

είτε αποστέλνοντας e-mail στο: [email protected]

The post Θέσεις εργασίας στο ΝΑΤΟ: Οι ευκαιρίες που υπάρχουν για απόστρατους και πτυχιούχους appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα