Στη Λάρισα οι Αμερικάνοι με τα μη επανδρωμένα

10:20 27/2/2018 - Πηγή: Armynow

Αναμένονται σε λίγες μέρες στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα ομάδα αμερικάνων αξιωματικών και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9.

Μπορεί η αναβάθμιση των F-16 να βρίσκεται αυτές τις μέρες στο τραπέζι των συζητήσεων ανάμεσα στην ελληνική και την αμερικανική πλευρά. Η ελληνοαμερικανική συνεργασία όμως καλά κρατεί σε έναν άλλο τομέα. Αυτόν των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Όπως γράψαμε και χθες στις αρχές του Μαρτίου, πολύ σύντομα δηλαδή, αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα

πολυμελές κλιμάκιο αποτελούμενο από δεκάδες αξιωματικούς και τεχνικούς της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στη Λάρισα, στην 110 Πτέρυγα Μάχης που θα αποτελέσει και τη βάση τους για το επόμενο εξάμηνο.

Δεν θα έρθουν φυσικά μόνοι οι αμερικάνοι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, θα φέρουν και δύο μη επανδρωμένα MQ-9 Reaper που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και είναι αυτά που θα επιχειρήσουν από κοινού με τα ελληνικά μη επανδρωμένα, στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, εντάσσεται αυστηρά στο πλαίσιο στρατιωτικής εκπαίδευσης ωστόσο δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2017 – μετά και τις εξελίξεις στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας – πολυμελές κλιμάκιο Αμερικανών αξιωματικών περιόδευσε σε Πτέρυγες Μάχης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, «επιθεώρησε» εγκαταστάσεις προς αξιοποίηση, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστή η απόφασή τους.

Παράλληλα δεν θα υπήρχε ίσως καλύτερη χρονική στιγμή για μια τέτοια κίνηση αφού οι «γείτονες» Τούρκοι έχουν γίνει ιδιαίτερα «ενοχλητικοί» και οι μεταξύ μας σχέσεις δεν φαίνεται να βελτιώνονται το επόμενο διάστημα.

The post Στη Λάρισα οι Αμερικάνοι με τα μη επανδρωμένα appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα