Ρουβίκωνας: Στρατιωτικοί ο εύκολος στόχος

Στρατιωτικοί: Στην Ελλάδα όπως φαίνεται τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων απλά αποτελούν τον σάκο του μπόξ που πάντα πληρώνει τα σπασμένα.

Μετά από κάθε εισβολή στο Υπουργείο Άμυνας η κριτική με έμμεσο ή άμεσο τρόπο δείχνει ως υπεύθυνους για το ότι δεν σταμάτησε η είσοδος τους Στρατιωτικούς.

Και αυτή η αίσθηση της ευθύνης τους επιβεβαιώνεται από τις ποινές που υφίστανται.

Κανείς όμως δεν ρωτάει ποιά μέσα έχουν στην διάθεση τους και πόση ελευθερία κινήσεων. Ειδικά όταν μια εισβολή πραγματοποιείται ανήμερα του Πολυτεχνείου. Και σίγουρα δεν είναι από αυτές που σταματάνε αν με χαμόγελο και ευγένεια ζητήσεις να μην ολοκληρωθεί.

Οι Στρατιωτικοί έμειναν στην μνήμη του πολύ κόσμου ως οι μόνοι υπεύθυνοι όταν το 2011 ομάδα Αποστράτων πραγματοποίησε είσοδο στο Υπουργείο, αυτοί έφταιγαν όταν το 2012 εργαζόμενοι του Σκαραμαγκά βρέθηκαν μαζί με Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην πύλη του ΓΕΣ, αυτοί φταίνε και τώρα.

Αυτοί όπως φαίνεται ευθύνονται και για το ότι οι ισχυρές και εμφανείς αστυνομικές δυνάμεις που υπήρξαν μετά τα προηγούμενα περιστατικά δεν υπάρχουν πιά.

Και τώρα έχουμε το παράλογο οι Στρατιωτικές δυνάμεις να έχουν δικαιοδοσία από το «σύνορο» του Υπουργείου και μέσα όταν αυτό το «σύνορο» είναι πάνω σε δρόμους, δίπλα στο μετρό όπου χιλιάδες πολίτες κινούνται καθημερινά και με πύλες οχημάτων που έχουν μόνο εμπόδιο μία μπάρα.

Για αυτό το τελευταίο, αφού απο εκεί μπήκαν οι Ρουβίκωνες, φυσικά και με την συχνότητα που εισέρχονται και εξέρχονται τα οχήματα τα ρολά ασφαλείας είναι αδύνατο να είναι συνεχώς κατεβασμένα. Επίσης προφανώς δεν υπάρχει πιθανότητα να πεί κάποιος πώς για λόγους ασφαλείας θα έχει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να φυλάνε το «έξω σύνορο» όταν ανοίγει και κλείνει το Υπουργείο και πως τα ρολά θα είναι κατεβασμένα πλην 2 ωρών το πρωί και 2 το μεσημέρι.

Οι Στρατιωτικοί ίσως να φταίνε και επειδή δεν υπάρχουν πια και τα λεγόμενα «χακί ΜΑΤ» του Πενταγώνου, όπως τα χαρακτήριζαν κάποια ΜΜΕ, τα οποία όμως όταν υπήρχαν γνώριζαν επικρίσεις από μέρος του Τύπου ως «υπερβολικό μέτρο».

Οι Στρατιωτικοί όπως δείχνει φταίνε και όταν εκπαιδεύονται για την καταστολή πλήθους στο Κιλκίς, αυτοί θα έφταιγαν στα σίγουρα και αν υπήρχε η παραμικρή άσκηση βίας χτές.

Προς το παρόν πάντως δεν φταίνε για τις πλημμύρες.

Κάτι είναι και αυτό.

The post Ρουβίκωνας: Στρατιωτικοί ο εύκολος στόχος appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords