Οι «Σπάρτακοι» και τα ύποπτα παιχνίδια με τα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα

06:20 3/9/2018 - Πηγή: Armynow

Ενάμιση μήνα μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν – και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα – τη δεινή θέση που έχουν έρθει οι κάτοικοι της περιοχής.

Οι πυροπαθείς έγιναν αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης.

Την ίδια στιγμή όμως προξενεί μεγάλη εντύπωση και ένας ολόκληρος μηχανισμός που όπως αποδεικνύεται έχει λειτουργήσει και αφορά ειδικά τα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα τα οποία χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για να χτυπήσουν

συγκεκριμένα την ηγεσία του ΓΕΣ. Σε μια παράταιρη συνεργασία στρατιωτικών ιστοσελίδων μαζί με το περιβόητο αντιμιλιταριστικό Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος επιχειρούν να παρουσιάσουν τα ΚΑΑΥ ως χώρο στυγνής εκμετάλλευσης στρατιωτών και πυροπαθών.

Βέβαια η ιστορία με τα ΚΑΑΥ ξεκίνησε από τη δεύτερη ημέρα της φωτιάς στο Μάτι όταν συγκεκριμένες ιστοσελίδες φάνηκε ότι έψαχναν αφορμές. Στην αρχή γιατί δεν είπε ο Α/ΓΕΣ πριν ακόμα σβήσει η φωτιά ότι κάηκαν 130 και είπε 30 και στη συνέχεια ποιος έδωσε έριξε τον τοίχο που έσωσε εκατοντάδες κόσμου που βρήκαν διέξοδο στη θάλασσα. Σαν να ήταν μπροστά και είχαν δει πως ακριβώς εξελίχθηκε όλο το περιστατικό.

Και στη συνέχεια μπήκε σε λειτουργία το περίφημο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος με τις περιβόητες καταγγελίες τις οποίες χρησιμοποιούν για να συντηρούν το θέμα των ΚΑΑΥ σε σχέση πάντα με το ΓΕΣ και φυσικά με ανάλογες αντικυβερνητικές φανφάρες. Πρώτα διέδωσαν μέσω συγκεκριμένων ιστοσελίδων φωτογραφίες «εξαθλιωμένων» στρατιωτών όπως υποστήριξαν που κοιμούνται αποκαμωμένοι από τις σκληρές δουλειές όπου βρουν αλλά ταυτόχρονα αλληλοφωτογραφίζονται και τις στέλνουν ως καταγγελίες στο Δίκτυο.

Χθες το Δίκτυο «ξαναχτύπησε» μεταφέροντας νέες «καταγγελίες» αυτή τη φορά πυροπαθών. Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες καταγγελίες στα ΚΑΑΥ «οι οικογένειες πυροπαθών βιώνουν συνθήκες γκέτο, μακριά από τους παραθεριστές στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους, χωρίς να απολαμβάνουν όσα αυτοί όσον αφορά τα γεύματα. Δεν τρώνε στις Τραπεζαρίες όπως οι Στρατιωτικοί και δεν τους δίνουν πρωινό. Αντίθετα θα τους δώσουν το φαγητό που προσφέρεται στους φαντάρους σε κουτιά αλουμινίου μιας χρήσης! Οι πυροπαθείς μας έδειξαν κουτί αλουμινίου με τρεις (3) μόνο αγκινάρες που έδωσαν σε μικρά παιδιά να φάνε για βράδυ. Φυσικά, την ίδια στιγμή οι Στρατιωτικοί και οι οικογένειες τους μπορούν να επιλέξουν για το γεύμα τους κρέατα, ψάρια, μαγειρευτά ή φούρνου. Επίσης, οι πυροπαθείς λαμβάνουν νερό μόνο το μεσημέρι!»

Φυσικά όπως γνωρίζει πολύ καλά το armynow.net και το αποτύπωσε και στην αναρτησή του Στρατός Ξηράς: Καθημερινή δράση και φροντίδα στο πλευρό των πυρόπληκτων και με αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αυτό το γνωρίζουν πρώτοι και καλύτεροι οι κάτοικοι της περιοχής που δέχονται καθημερινά την μεγάλη κοινωνική προσφορά του Στρατού με 16.000 ΔΩΡΕΑΝ γεύματα μέχρι σήμερα.

Ακόμα καλύτερα μπορούν να μιλήσουν οι 85 οικογένειες πυρόπληκτων, συνολικά 285 άτομα που φιλοξενούνται στα ΚΑΑΥ αν βιώνουν συνθήκες γκέτο και αν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις υποδομές των ΚΑΑΥ. Μπορούν να ρωτήσουν την σχέση που έχουν με τον Διοικητή των ΚΑΑΥ Συνταγματάρχη (ΠΖ) Γ. Κορδάτο με τον οποίο ζουν καθημερινά προφανώς όχι για τις …τρείς αγκινάρες βραδυνού αλλά γιατί καθημερινά είναι πρόθυμος να βοηθήσει στην επίλυση κάθε μικρού ή μεγάλου προβλήματος!

The post Οι «Σπάρτακοι» και τα ύποπτα παιχνίδια με τα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα