Ο Αποστολάκης στην ΕΛΔΥΚΟ με ηχηρά μηνύματα για Πρέσπες και Βαλκάνια – ΦΩΤΟ

17:13 24/4/2019 - Πηγή: Armynow

Στο ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια, στη Συμφωνία των Πρεσπών και στις ΕΔ αναφέρθηκε ο ΥΕΘΑ στην επισκεψή του στην ΕΛΔΥΚΟ. Τι είπε μιλώντας στο προσωπικό

Πολλαπλά μηνύματα για το ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, των Ένοπλων Δυνάμεων και τη Συμφωνία των Πρεσπών έκρυβε η επίσκεψη του ΥΕΘΑ

Ευ.άγγελου Αποστολάκη, σήμερα Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, την Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ), στην Πρίστινα.

Ο ΥΕΘΑ ο οποίος συνοδευότανε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου και τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, συναντήθηκε με το Διοικητή και το προσωπικό της ΕΛΔΥΚΟ, με τους οποίους συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Επίσης, ο κ. ΥΕΘΑ συναντήθηκε με την επικεφαλής Γραφείου Συνδέσμου Πρίστινας, Πρέσβη Χρυσούλα Αλειφέρη, την επικεφαλής της αποστολής της Ε.Ε. στο Κόσσοβο (European Union Rule of Law Mission-EULEX in Kosovo), Πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τον Διοικητή της Kosovo Force (KFOR), Major General Lorenzo D’ Addario Italian Army, όπου συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στον χαιρετισμό του ο Ευ. Αποστολάκης στο προσωπικό της ΕΛΔΥΚΟ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή του Κοσόβου σημειώνοντας ότι «τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, σε αυτή την περιοχή, κάνουν ακόμα πιο σοβαρή την ανάγκη της παρουσίας της Δύναμης του Κοσσόβου. Επομένως, όπως καταλαβαίνετε, υποστηρίζουμε ότι η Δύναμη αυτή πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και να εκτελεί την αποστολή της, μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα που έχει αυτή η περιοχή».

Η Ελλάδα πλέον δεν είναι ένα κράτος που λειτουργεί παθητικά, περιμένοντας στην Αθήνα να δημιουργηθούν οι εξελίξεις και οι προοπτικές μόνες τους. Έχει πάρει τα ηνία στα χέρια της, έχει μία διεθνή παρουσία και έχει μία πολύ σοβαρή παρέμβαση και συνέργεια στα δρώμενα της διεθνούς πολιτικής, τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή».

Ο ΥΕΘΑ στην συνέχεια συνέδεσε τις εξελίξεις στο Κόσοβο με την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών τονίζοντας ότι «δίνει άλλες προοπτικές, ακόμα και σε αυτή εδώ τη χώρα, γιατί μπαίνει μία καινούργια προοπτική και δίνονται ελπίδες ότι προβλήματα τα οποία διαιωνίζονται για πάρα πολλά χρόνια, υπάρχουν τρόποι για να επιλυθούν και δεν είναι πάντα ο τρόπος οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Αυτή τη στιγμή, όπως γνωρίζετε, κινούμαστε στην κατεύθυνση να αναλάβουμε οτιδήποτε χρειάζεται από πλευράς στρατιωτικής υποστήριξης, στη νέα χώρα, όπως την ονομάζουμε, Βόρεια Μακεδονία. Εκτοπίσαμε ένα πολύ μεγάλο μέρος από δραστηριότητες γειτόνων, οι οποίοι είχαν αναλάβει αυτό το έργο. Κινούμαστε με πολύ γρήγορους ρυθμούς και βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, το μεγάλο βάρος αυτής της υποστήριξης πέφτει στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα στο Στρατό Ξηράς, γιατί είναι ένα χερσαίο κράτος».

«Είμαστε στρατιώτες – Πέφτει πολύ δηλητήριο»

Θέλοντας προφανώς να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα σε σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις αντιδράσεις που υπάρχουν σημείωσε σε μάλλον υψηλούς τόνους:

«Εμείς, πρέπει να καταλάβουμε ένα πράγμα, τουλάχιστον οι Ένοπλες Δυνάμεις, ανεξαρτήτως από το ποια είναι η άποψή μας για κάποια θέματα, είμαστε στρατιώτες και είμαστε συντεταγμένο τμήμα της Κυβέρνησης, της όποιας Κυβέρνησης. Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, είτε έχουμε διαφορετική άποψη, να υποστηρίζουμε αυτά που αποφασίζονται και αυτά που το κράτος και η Κυβέρνηση θεωρούν ότι συμφέρουν το Έθνος. Έτσι, λοιπόν, κινούμαστε και δεν το κάνουμε ούτε με το στανιό, ούτε γιατί μας αναγκάζει κανείς, το κάνουμε γιατί, όπως είπαμε, είμαστε στρατιώτες και έτσι έχουμε μάθει.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω πολλά πράγματα σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά επειδή διάφορα λέγονται, διάφορα ακούγονται, πέφτει πολύ δηλητήριο σε όλη αυτή την υπόθεση, δηλαδή έχουμε χωριστεί σε πολύ πατριώτες και σε λιγότερο πατριώτες, δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα, δεν υπάρχουν Έλληνες που δεν αγαπάνε την Ελλάδα, δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν το καλό αυτού του τόπου. Άλλοι το εκφράζουν έντονα και άλλοι λιγότερο έντονα. Η ουσία είναι ότι όλοι είμαστε εδώ για να προασπίσουμε και να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα της Ελλάδας, όποια είναι αυτά. Επομένως, εδώ, προσωπικές απόψεις και θεωρίες παράξενες δεν χωράνε».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω, συνέχισε ο ΥΕΘΑ, ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Κυβέρνηση κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Η στρατιωτική διπλωματία, τα τελευταία χρόνια, είναι στην πρώτη γραμμή, ανοίγει δρόμο. Επειδή, οι στρατιωτικές κοινότητες επικοινωνούν πιο εύκολα, έχουν μία πιο σαφή, πιο καθαρή γλώσσα, είναι πολύ τεχνικό το αντικείμενο και μπορεί να προσδιοριστεί, καλλιεργούμε ευκολότερα το έδαφος για τους διπλωμάτες και την υπόλοιπη εξέλιξη των σχέσεων. Επομένως, ο ρόλος σας δεν είναι μόνο στρατιωτικός, ιδιαίτερα εδώ, ο καθένας από εσάς είναι και ένας πρέσβης της Ελλάδας».

Ο ΥΕΘΑ μιλώντας για τις γιορτινές αυτές ημέρες σημείωσε μιλώντας στο προσωπικό της ΕΛΔΥΚΟ ότι «γνωρίζω ότι όλοι θα θέλατε να είστε σήμερα στα σπίτια σας, με τους δικούς σας, το Πάσχα στην Ελλάδα θα ήταν ό,τι καλύτερο, αλλά, δυστυχώς, οι υποχρεώσεις και οι αποστολές μας είναι τέτοιες, που κάποιος πρέπει να είναι στην αποστολή και να κάνει το έργο που κάνετε εδώ. Η εικόνα που έχω είναι ότι κάνετε εξαιρετικά τη δουλειά σας. Η παρουσία σας εδώ είναι μία παρουσία αντιπροσωπευτική για την Ελλάδα και δείχνει, κατ’ αρχήν, την ποιότητα και το ήθος του Ελληνικού Στρατού, την αγάπη με την οποία αναλαμβάνετε τις αποστολές σας και μεταφέρετε και το πνεύμα της Ελλάδας εδώ, ότι είμαστε μία χώρα η οποία μάχεται για τη ειρήνη, μάχεται για την ασφάλεια και προσπαθεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο σε αυτή την κατεύθυνση».

Καταλήγοντας έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό, γιατί εκτελεί αυτή την αποστολή κατά τον καλύτερο τρόπο. Γεγονός όπως σημείωσε που προκύπτει από τα θετικά σχόλια του κόσμο που βρίσκεται εκεί και για τη συμπεριφορά τους και για τον τρόπο που συνεργάζονται και τις μαρτυρίες από τις τοπικές κοινωνίες. «Αυτά, λοιπόν, είναι εξαιρετικά στοιχεία, που δείχνουν ότι υπάρχει ποιότητα και επαγγελματισμός» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ευχήθηκαν σε όλους υγεία, καλές Άγιες ημέρες «Καλή Ανάσταση και του χρόνου τέτοιες ημέρες να είστε στα σπίτια σας. Να ευχηθώ στις οικογένειές σας Καλές Γιορτές, Καλή Ανάσταση και σε εσάς καλή συνέχεια στην αποστολή σας και να συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο να υπηρετείτε την πατρίδα».

«Η Ελλάδα πλέον έχει έναν πολύ σοβαρό διεθνή ρόλο»

Σε δηλωσή του μετά την επίσκεψη ο ΥΕΘΑ τόνισε:

«Βρεθήκαμε σήμερα εδώ, αυτές τις Άγιες ημέρες, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αρχηγό ΓΕΣ, για να δούμε την αποστολή του Κοσσόβου. Όπως γνωρίζετε, υπάρχει μόνιμα μία αποστολή, η οποία ουσιαστικά έχει αναλάβει τη φύλαξη του στρατοπέδου.

Διαπιστώσαμε, άλλη μία φορά, ότι εκτελούν την αποστολή τους με τον καλύτερο τρόπο και προσφέρουν στην Ελλάδα την ευκαιρία και τη δυνατότητα να συμμετέχει και να λαμβάνει μέρος στη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, που η υπόθεση του Κοσσόβου βγαίνει στο προσκήνιο.

Διαπιστώθηκε ότι κάθε φορά, είναι η τρίτη φορά που επισκέπτομαι αυτή την αποστολή, κάθε φορά που ερχόμαστε, η οργάνωση και ο τρόπος που εκτελούν την αποστολή τους είναι καλύτερος. Το προσωπικό είναι διαλεγμένο, είναι αρκετά ενημερωμένοι και συνειδητοποιημένοι για το τι κάνουν εδώ.

Τους ευχηθήκαμε Καλές Γιορτές, Καλές Άγιες ημέρες και Καλή Ανάσταση σε αυτούς και στις οικογένειές τους. Εύχομαι σε όλους Καλές Γιορτές».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια σημείωσε: «Αυτό είναι κάτι που τόνισα και στο προσωπικό εδώ, ότι η Ελλάδα πλέον έχει έναν πολύ σοβαρό διεθνή ρόλο, ενεργό, μάχεται για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, με όλους τους τρόπους. Με τις ειρηνευτικές αποστολές, με τις νατοϊκές αποστολές και με τις συνέργειες με τα κράτη που συνεργαζόμαστε στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Η συμμετοχή μας σε κάθε τέτοια αποστολή είναι ένα λιθαράκι στη μεγαλύτερη προσπάθεια που κάνει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα».

The post Ο Αποστολάκης στην ΕΛΔΥΚΟ με ηχηρά μηνύματα για Πρέσπες και ΒαλκάνιαΦΩΤΟ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
φωτο, αποστολακης γιωργος, φωτο, βαλκανια, μηνυματα, πρεσπες, ελλαδα, υεθα, γεεθα, ΓΕΣ, πασχα, european, law, kfor, major, italian, army, αθηνα, ηνία, νέα, ανάσταση, συμμετοχή, net, εθνος, στρατος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, τελος του κοσμου, ειρήνη παπαδοπούλου, αποστολακη, ηνία, γεεθα, δουλεια, ευχες, υγεια, υεθα, army, net, αγαπη, αλεξανδρα, ανάσταση, βγαινει, βορεια, βρισκεται, γεγονος, γλωσσα, δυναμη, δυνατοτητα, δυστυχως, δηλωση, δηλητηριο, δειχνει, δρωμενα, εδαφος, ευκαιρια, ευκολα, ειπε, υπαρχει, ειρηνη, εξελιξη, ιδιο, υποθεση, θεωριες, εικονα, κυβερνηση, κοσοβο, λιθαρακι, μακεδονια, παντα, ουσιαστικα, ουσια, ποιοτητα, προβληματα, ρολο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συγχαρητηρια, συμμετοχή, σπιτια, σχολια, τι ειναι, τμημα, το εθνος, τριτη, φορα, ασφαλεια, ειπαμε, ερχομαστε, eulex, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, italian, law, major, μια φορα, θεματα, θετικα, χερια
Τυχαία Θέματα