Ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και ο άλλος Στρατός

18:27 26/1/2019 - Πηγή: Armynow

Λίγα λόγια για τον Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Όσοι γνωρίζουν καλά τον πρώην Α/ΓΕΣ είναι σε θέση να μαντεύουν πως ήδη σκέπτεται τη μετέπειτα πορεία του. Ένας άξιος άνθρωπος, με πλήρη αίσθηση της τιμής και του καθήκοντος αλλά κυρίως ένας άνθρωπος με συνείδηση.

Η αποστράτευσή του από το ΚΥΣΕΑ ήταν ένα γεγονός μέσα στη σφαίρα των πιθανών κι έτσι οφείλει να αντιμετωπιστεί. Για το συγκεκριμένο Αξιωματικό θα ήταν προσβολή

να εμπλέξουμε οποιαδήποτε κομματική, προσωπική ή άλλη αιτία για την αποστρατεία του. Ήταν απλά η απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Το έργο του θα κριθεί από τους προϊσταμένους και τους υφισταμένους του καθώς και από την κοινωνία. Αν τα κριτήρια είναι αντικειμενικά τότε το πρόσημο σαφώς θα είναι το συν.

Ο πρώην Α/ΓΕΣ υπήρξε ανέκαθεν ένας άνθρωπος με όραμα, χωρίς στεγανά αλλά κυρίως χωρίς να χαρίζει “κάστανα” σε κανέναν. Γι’ αυτό άλλωστε και πολεμήθηκε από την πρώτη σχεδόν μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του από συγκεκριμένους δημοσιογραφικούς και άλλους κύκλους. Οι ιδέες του αλλά κυρίως η προσήλωσή του στη στρατιωτική δεοντολογία δεν τον έκαναν πάντα προσφιλή σε όλους. Όμως αυτό υπήρξε και το μεγάλο προσόν του, αυτό που τον έκανε να διαφέρει. Το στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε εδώ είναι πως η πτυχή αυτή της προσωπικότητάς του δεν μείωνε τη διπλωματικότητα και την ευγένεια που διέθετε σε βαθμό μάλιστα που τον ξεχώριζε από άλλους στρατιωτικούς.

Θεωρούμε πως κατά τη θητεία του ως Αρχηγού του Ελληνικού Στρατού προσέφερε τα βέλτιστα και υλοποίησε όσα σχεδίασε με σύνεση και υπερηφάνεια. Πίστευε σε έναν άλλο Στρατό, ιδανικό, και το πάλεψε. Θα δούμε τι πέτυχε. Εμείς από εδώ του ευχόμαστε επιτυχίες σε ότι κι αν αποφασίσει να κάνει στη ζωή του, όπως επίσης ευχόμαστε στο νέο Αρχηγό του ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά μια θητεία κατά την οποία να βάλει κι εκείνος την προσωπική του σφραγίδα, έχοντας πάντα κατά νου πως η πατρίδα περιμένει πολλά κι απ’ αυτόν, όπως από κάθε Αξιωματικό, Υπαξιωματικό και Οπλίτη στον οποίο εμπιστεύεται τις τύχες της.

The post Ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και ο άλλος Στρατός appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα