Με τον Ελληνισμό της Αλεξάνδρειας ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης – ΦΩΤΟ

17:00 8/3/2019 - Πηγή: Armynow

Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β΄ και Ομογενείς της Αλεξάνδρειας συναντήθηκε σήμερα ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης συνεχίζοντας την επίσκεψη στην Αίγυπτο

Στην Αλεξάνδρεια, βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Άιγυπτο.

Κατά την παραμονή του στην Αλεξάνδρεια, ο ΥΕΘΑ συναντήθηκε με την Α.Θ. Μακαριότητα, τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής,

κ. Θεόδωρο Β΄. O Μακαριότατος τίμησε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Μάρκου.

Στην συνέχεια ο Ευ. Αποστολάκης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας, κ. Εδμόνδο Κασιμάτη, καθώς και μέλη αυτής και στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

Ακολουθεί η αντιφώνηση ΥΕΘΑ στην Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας:

«Είναι μεγάλη μου χαρά που είμαι κοντά στην ομογένεια, για την οποία έχουμε ακούσει πάρα πολλά και βλέπουμε πάρα πολλά. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετική η τύχη, που υπάρχει αυτή η ομογένεια των Ελλήνων και των Κυπρίων, στην Αίγυπτο, καθόσον έτσι έχουμε μια πολύ καλή και αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ των κοινωνιών των δύο κρατών, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια που οι σχέσεις είναι εξαιρετικές. Είμαστε κοντά σας. Προσπαθούμε όσο γίνεται να εξομαλύνουμε τις συνθήκες και τις δυσκολίες που πιθανώς να υπάρχουν για τη διαμονή σας εδώ. Θεωρούμε ότι το μέλλον διαφαίνεται πολύ καλύτερο, από ότι συμβαίνει μέχρι σήμερα, και ότι υπάρχουν οι προοπτικές για καλύτερες ημέρες για την ομογένεια.

Σας ευχαριστώ όλους για την υποδοχή και εύχομαι σε όλους υγεία και δύναμη. Να είστε καλά.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

The post Με τον Ελληνισμό της Αλεξάνδρειας ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης – ΦΩΤΟ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα