«Μαύρα» μαντάτα για τους ΑΝΕΛ από τη Διάσκεψη των Προέδρων

13:02 8/2/2019 - Πηγή: Armynow

Πραγματοποιήθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και τα νέα για την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ είναι «μαύρα». Την τύχη τους κρατά ο Θαν. Παπαχριστόπουλος.

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ολοκληρώθηκε και κατά τη διάρκειά της τα

μέλη της ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου, αναφορικά με το άρθρο 15 του Κανονισμού που αναφέρεται στην έννοια και τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι υιοθετεί τη γνωμοδότηση, ενώ μαζί του συμφώνησε και η ΝΔ.

Στη συνεδρίαση τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής:

«Προφανώς είναι δυσάρεστη εξέλιξη η διάλυση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά εφόσον υπάρχει η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και το άρθρο 15 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο παρά η εφαρμογή της», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ.

«Όπως και ο κ. Καμμένος είπε, η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ανέντιμη. Είναι θέμα δικό σας και βρείτε τη λύση. Δεν είναι ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τη Διάσκεψη των Προέδρων. Διαλύσατε τα κόμματα», είναι η θέση που εξέφρασε η ΔΗΣΥ.

Το ΚΚΕ επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη καθιέρωσης της ανόθευτης απλής αναλογικής και διατύπωσε την άποψη δεν πρέπει να διαλύεται Κοινοβουλευτική Ομάδα κόμματος που έχει εκλεγεί.

Στη θέση ότι δεν πρέπει να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που έχουν εκλεγεί, επέμειναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η Ένωση Κεντρώων εξέφρασε τη θέση ότι δεν θα πρέπει να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που έχουν εκλεγεί. Επίσης, εξέφρασε τη γνώμη ότι ένας βουλευτής που διαφωνεί με τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος πρέπει να παραδίδει την έδρα του και όχι να την μεταφέρει στη δύναμη άλλης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

The post «Μαύρα» μαντάτα για τους ΑΝΕΛ από τη Διάσκεψη των Προέδρων appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα