Ικανοποιημένος ο ΥΕΘΑ από το νομοσχέδιο του Κογκρέσου – Ανησυχία για S-400

16:42 10/4/2019 - Πηγή: Armynow

Τι δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης για το νομοσχέδιο του Κογκρέσου για τις τουρκικές παραβιάσεις αλλά και τους S-400 της Τουρκίας.

Στο νομοσχέδιο που προτάθηκε από τους Αμερικανούς γερουσιαστές Μπομπ Μενέντεζ και Μάρκο Ρούμπιο στο Κογκρέσο σχετικά με τις τουρκικές παραβιάσεις αλλά και το σταμάτημα του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στην Κύπρο αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Όπως σημείωσε

χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο νομοσχέδιο: «Είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Αναδεικνύει την Ελλάδα ως ένα πολύ σοβαρό παράγοντα που δρα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι η πρώτη φορά που το αμερικανικό κοινοβούλιο δείχνει τέτοιο ενδιαφέρον για τις παραβιάσεις στην περιοχή. Πρέπει να μας κάνει αισιόδοξους καθώς δείχνει ότι η συμπεριφορά της Ελλάδας επιβραβεύεται».

«Όλη αυτή η προσπάθεια να διατηρήσουμε την ειρήνη στην περιοχή έχει αναδείξει την Ελλάδα σε πολύ αξιόπιστο εταίρο στην περιοχή. Αναδεικνύει την αξία των στρατηγικών διαύλων επικοινωνίας με τις ΗΠΑ. Δείχνει ότι ο στρατηγικός διάλογος που έχει ξεκινήσει μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ είναι ενεργός», υπογράμμισε ο ΥΕΘΑ.

Αναφερόμενος στον εξοπλισμό της Τουρκίας με S-400 μας ο Ευ. Αποστολάκης τόνισε ότι: «Μας ανησυχεί από την ώρα που ανακοινώθηκε. Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε την απόφαση σαν αμυντική δυνατότητα όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις».

The post Ικανοποιημένος ο ΥΕΘΑ από το νομοσχέδιο του Κογκρέσου – Ανησυχία για S-400 appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα