Ερντογάν: «Όλη η Δύση τάσσεται στο πλευρό των τρομοκρατών»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τις χώρες της Δύσης ότι «τάσσονται στο πλευρό των τρομοκρατών» έναντι της Τουρκίας επικρίνοντας την Άγκυρα για την επιχείρηση που εξαπέλυσε εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.

«Μπορείτε να το πιστέψετε; Όλη η Δύση τάσσεται στο πλευρό των τρομοκρατών και μας επιτίθενται όλοι μαζί. Ανάμεσά τους οι χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Όλοι τους», κατήγγειλε ο Ερντογάν μιλώντας σε φόρουμ που

διοργανώνει στην Κωνσταντινούπολη το τηλεοπτικό δίκτυο TRT World.

Η Τουρκία ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου μια επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας το Λαού (YPG), μια οργάνωση την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική», όμως στήριξε τις δυτικές χώρες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Την επιχείρηση αυτή, η οποία ανεστάλη την Πέμπτη για 120 ώρες έπειτα από εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας, έχει επικρίνει έντονα η διεθνής κοινότητα.

«Νόμιζα ότι είστε κατά της τρομοκρατίας. Πότε αρχίσατε να ενεργείτε σε συνεργασία με τους τρομοκράτες;», διερωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος. «Οι YPG έχουν γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και δεν έχω ενημερωθεί», ειρωνεύτηκε.

Τσαβούσογλου: Οι κυρώσεις δεν θα σταματήσουν την επίθεση στη Συρία

Οι διεθνείς «κυρώσεις ή απειλές κυρώσεων» δεν θα κάνουν την Τουρκία να σταματήσει τη στρατιωτική επίθεσή της στη βόρεια Συρία, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Κυρώσεις ή απειλές κυρώσεων δεν θα μας σταματήσουν από την άσκηση του δικαιώματός μας στην αυτοάμυνα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

«Από τη διεθνή κοινότητα, ιδιαίτερα από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, περιμένουμε πρώτα απ’ όλα να μας υποστηρίξουν στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

«Στις 17 Οκτωβρίου οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύθηκαν να απελευθερώσουν αυτή την περιοχή μέσα σε 120 ώρες από τους τρομοκράτες των YPG (σ.σ.: η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας που πολέμησε εναντίον των τζιχαντιστών στο πλευρό των υπό τις ΗΠΑ δυνάμεων). Θα παρακολουθήσουμε από κοντά την εκπλήρωση αυτής της δέσμευσης», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Ερντογάν: «Όλη η Δύση τάσσεται στο πλευρό των τρομοκρατών» appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα