ΕΔΕ από ΓΕΣ για τον Υπαξιωματικό που συνελήφθη στον Έβρο

19:59 21/1/2019 - Πηγή: Armynow

Τη διενέργεια ΕΔΕ διέταξε το ΓΕΣ για τον Υπαξιωματικό που συνελήφθη στον Έβρο να φωτογραφίζει εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκαλύψεως (ΖΑΠ).

Διαδικασίες για Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) έχει κινήσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, μετά και τη σύλληψη

του υπαξιωματικού του Στρατού Ξηράς από την αστυνομία στον Έβρο. Την ΕΔΕ διέταξε το ΓΕΣ, για τη σύλληψη του υπαξιωματικού στον Έβρο, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής σε απαγορευμένη περιοχή μαζί με έναν 25χρονο Άγγλο μέλος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Επικεφαλής της έρευνας τέθηκε η 1η Μεραρχία Πεζικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Ορεστιάδας, όπου και έλαβαν 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν σε εισαγγελέα και ανακριτή, ενώ αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κατασκοπία και παράβαση μυστικών πολιτείας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής οι δύο άνδρες – ο 29χρονος Αρχιλοχίας που υπηρετεί σε μονάδα της κεντρικής Μακεδονίας και ο 25χρονος Άγγλος που εργάζεται σε ΜΚΟ – κινούνταν εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκαλύψεως (ΖΑΠ) και είχαν στην κατοχή τους φωτογραφικό υλικό από την περιοχή ευθύνης της 16ης Μεραρχίας Πεζικού, από ευαίσθητα σημεία στρατιωτικού ενδιαφέροντος αλλά και από τα περάσματα της μεθορίου.

Και οι δύο άνδρες από την πρώτη στιγμή ισχυρίζονται πως δεν είναι κατάσκοποι και ότι έκαναν τουρισμό, ενώ και οι δύο εργάζονται σε hot spot, με τον Αρχιλοχία σε κέντρο σε περιοχή της Ημαθίας.

The post ΕΔΕ από ΓΕΣ για τον Υπαξιωματικό που συνελήφθη στον Έβρο appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα