Διπλάσιες οι μεταναστευτικές ροές το καλοκαίρι του 2018 σε σχέση με το 2017!

14:47 14/9/2018 - Πηγή: Armynow

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, ανέφερε ότι υπήρξε σημαντική αύξηση των μεταναστευτικών ροών το καλοκαίρι του 2018.

Ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή τουRealfm 97,8 ανέφερε τα εξής:

“Οι μεταναστευτικές ροές το καλοκαίρι σε σχέση με αυτές του 2017 ήταν περίπου διπλάσιες, αυτό μας δημιούργησε ένα μεγάλο

πρόβλημα σε σχέση με τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά. Για να σας δώσω πιο συγκεκριμένα στοιχεία, στη Μόρια στη Μυτιλήνη έφυγαν από τη Μόρια περίπου 3500 άνθρωποι και ήρθαν από την απέναντι ακτή 5500. Αυτό δημιούργησε μία οριακή κατάσταση στη Μόρια”.

“Εμείς όλο αυτό το χρονικό διάστημα δουλέψαμε ώστε να δημιουργήσουμε καινούργιες θέσεις και να δημιουργήσουμε δυνατότητες επιστροφών, αλλά πάλι εξαρτώμαστε από τις ροές. Να σας αναφέρω ότι τις τρεις τελευταίες ημέρες στη Μόρια πήραμε 550 ανθρώπους που είχαν δικαίωμα να περάσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα και ήρθαν 200. Αυτό είναι ένα στοιχείο που δείχνει ότι αν δεν σταματήσουν οι ροές από την Τουρκία θα υπάρχει πάντοτε ζήτημα και θα χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα πράγματα”

“Η Τουρκία μας λέει ότι σταματάει την ίδια στιγμή 1500 άτομα ημερησίως, δεν μπορώ να το ελέγξω αυτό το πράγμα. Η Τουρκία έχει στο έδαφός της τρία εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες” συμπλήρωσε.

“Στον Έβρο οι ροές έχουν μειωθεί, έχουμε φτάσει σχεδόν σε μηδενικές” τόνισε.

“Να επιταχύνουμε τις διαδικασίες ασύλου ακόμα περισσότερο, υπάρχει ένα σχέδιο που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την επόμενη εβδομάδα, και να συνεννοηθούμε ακόμα περισσότερο με την πλευρά της Τουρκίας. Αυτό σημαίνει από την πλευρά της Ευρώπης και της FRONTEX μεγαλύτερη συμμετοχή με δυνάμεις στις περιπολίες στο Αιγαίο. Το κλειδί βρίσκεται στις εξελίξεις στην Τουρκία. Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία επιδεινώνει το πρόβλημα και από την άλλη πλευρά βρίσκεται στη Συρία, μία πιθανή ανάφλεξη αντί να προσδοκούμε επιστροφές και ανοικοδόμηση της χώρας, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και στην Τουρκία και στην Ευρώπη” δήλωσε.

Πηγή: enikos.gr

The post Διπλάσιες οι μεταναστευτικές ροές το καλοκαίρι του 2018 σε σχέση με το 2017! appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα