Δημήτριος Ελευσινιώτης: Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας ο πρώην Α/ΓΕΝ

22:27 6/6/2018 - Πηγή: Armynow

Μόνιμος κάτοικος της Σαλαμίνας και “γέννημα – θρέμμα” της ο πρώην Α/ΓΕΝ και για λίγο χρόνο ΥΦΕΘΑ, Ναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου της πόλης του. Παρά τη συμμετοχή του σε καίριο κυβερνητικό πόστο στην κύρια πολιτική σκηνή, προτίμησε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο που τον ανέθρεψε. Έτσι, έχοντας ως γνώμονα την προσφορά, η οποία αποτελεί για εκείνον προτεραιότητα, τρόπο ζωής και νοοτροπία, αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με τα κοινά μέσα από την πόλη του.

Λίγα λόγια για το Δημήτριο Ελευσινιώτη: Γεννήθηκε το 1955 στην Σαλαμίνα στην οποία κατοικεί μέχρι και σήμερα. Το 1973 εισάγεται στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Ακολουθούν 38 έτη συνολικής επιτυχημένης πορείας. Για περισσότερα από 15 έτη υπηρέτησε σε πολεμικά πλοία. Το 1986 μετέβη κατόπιν εξετάσεων στo Μοντερέι των Η.Π.Α. για διετείς μεταπτυχιακές σπουδές στην επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών (Master of Science in Computer Science) και ήταν εκ των πρώτων που αποφοίτησαν με μια τέτοια εξειδίκευση.

Από το 2000 έως το 2002 διετέλεσε Ακόλουθος Άμυνας στην Χάγη της Ολλανδίας. Το 2004 ανέλαβε για ένα χρόνο καθήκοντα ως Διευθυντής Κλάδου Επιχειρήσεων στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, εξασφαλίζοντας την εκ θαλάσσης ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων (2004). Το 2006 ανέλαβε Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων ενώ το 2008 διετέλεσε επιχειρησιακός Υπαρχηγός Στρατηγείου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α΄ Υ/ΓΕΕΘΑ), για δυο χρόνια. Το 2010 επιλέχθηκε από το Κυβερνητικό Υπουργικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) ως Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού. Το 2012 τοποθετήθηκε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, κατά τη διετία 2016 – 2017 διετέλεσε με μεγάλη επιτυχία σύμβουλος στρατηγικής ανάπτυξης της επιχείρησης MSETT Hellas.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Τασιοπούλου με την οποία απέκτησε ένα παιδί τον Αλέξανδρο, από τον οποίο έχει αποκτήσει ένα εγγόνι.

Ο Ναύαρχος (ε.α.) Δημήτριος Ελευσινιώτης ανέπτυξε επίσης πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση, τόσο κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του καριέρας όσο και μετά απ’ αυτή. Ενδεικτικά αναφέρονται:

Η έκδοση του βιβλίου “Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας” κατά τη διάρκεια της αρχηγίας του το οποίο προσέφερε σε όλες τις αποστολές και σε όλες τις συναντήσεις του εντός και εκτός Ελλάδος, προβάλλοντας έτσι την ιστορία του τόπου του. Το 2017, σε συνεργασία με τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, επανεκδίδουν το εν λόγω βιβλίο συνεχίζοντας έτσι την προσπάθεια ανάδειξης του ιστορικού γεγονότος.

Ο εκσυγχρονισμός του Ναυτικού Νοσοκομείου Σαλαμίνας και η δημιουργία του διαβητολογικού κέντρου Σαλαμίνας (πλησίον κεντρικής πύλης), εξυπηρετώντας έτσι δεκάδες συμπολίτες μας.

Η συγκρότηση ομάδας εθελοντών με βασικό όραμα την πολιτιστική ανάδειξη της ιστορίας και των αρχαιοτήτων της Σαλαμίνας με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό των 2500 χρόνων από την ναυμαχία της Σαλαμίνας. Η εν λόγω ομάδα αναδείχθηκε ως τοπική επιτροπή της μη κυβερνητικής οργάνωσης της Ελληνικής Εταιρίας (ΕΛΛΕΤ) Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Η ΕΛΛΕΤ ασχολείται, περίπου 45 χρόνια, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

The post Δημήτριος Ελευσινιώτης: Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας ο πρώην Α/ΓΕΝ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα