Αποτελέσματα δημοσκόπησης : Αυτοί είναι οι πιο κατάλληλοι και ακατάλληλοι ΥΕΘΑ

10:15 27/5/2018 - Πηγή: Armynow

Με μεγάλη επιτυχία έληξε σήμερα η μεγάλη ηλεκτρονική δημοσκόπηση του armynow.net που αφορούσε τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας της Μεταπολίτευσης.

Οι αναγνώστες της ιστοσελίδας ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δίνοντας ο καθένας τις προσωπικές απαντήσεις – επιλογές στις δύο κατηγορίες που τέθηκαν κι αφορούσε τους πιο κατάλληλους και πιο ακατάλληλους που πέρασαν από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Η θετική ανταπόκριση και τα ενθαρρυντικά σχόλια που έλαβε το armynow.net για τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση μας δημιουργεί πλέον την ευθύνη ώστε το θέμα και της επόμενης να έχει το ίδιο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Σε αυτή καθ’αυτή τη δημοσκόπηση υπήρξαν συνολικά 1.164 θετικοί ψήφοι και 1.268 αρνητικοί, συνολικά 2.432 ψήφοι.

Αποτελέσματα

Στους πέντε πιο κατάλληλους υπουργούς που θήτευσαν στο ΥΠΕΘΑ βρέθηκαν κατά σειρά προτίμησης οι: Ευάγγελος Αβέρωφ, Ανδρέας Παπανδρέου, Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, Πάνος Καμμένος και Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος.

Στους πέντε πιο ακατάλληλους επίσης κατά σειρά προτίμησης βρέθηκαν οι: Γιάννος Παπαντωνίου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Πάνος Καμμένος και Άκης Τσοχατζόπουλος.

Το πρώτο ευκρινές και αβίαστο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο μοναδικός υπουργός που υπάρχει και στις δύο κατηγορίες είναι ο νυν υπουργός Πάνος Καμμένος, αποδεικνύοντας ότι κατέχει τόσο φανατικές συμπάθειες και ταυτόχρονα φανατικές αντιπάθειες. Ελπίζουμε να πάρει και ο ίδιος το μήνυμα της δημοσκόπησης και να το αξιολογήσει και αξιοποιήσει αναλόγως.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά είναι τα παρακάτω :

Ανάλυση

Ας προσπαθήσουμε όμως να ερμηνεύσουμε, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντικειμενικότητα, τους λόγους για τους οποίους αναδείχτηκαν τόσο οι πιο κατάλληλοι, όσο και οι πιο ακατάλληλοι, ανεξάρτητα του πολιτικού χώρου στους οποίους ανήκαν. Γιατί σε όλα τα κόμματα, υπήρξαν και άξιοι και ικανοί, αλλά και το αντίθετο.

Οι πιο κατάλληλοι

Ευάγγελος Αβέρωφ

Αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να εκτιμήσει πολιτικά κανείς στον Ευάγγελο Αβέρωφ -Τοσίτσα ήταν η ειλικρίνεια, η ευθύτητά του και η συνέπειά του ως προς την ιδεολογία του και τους σκοπούς του. Ο Αβέρωφ ήταν ένας καθαρός πολιτικός που πίστευε αυτά που έλεγε κι έτσι ήξερες τι είχες να αντιμετωπίσεις, σε αντίθεση με τους πιο επικίνδυνους εχθρούς που έρχονταν με «προβιά» φίλου. Όνομα με κύρος, σοβαρότητα, πολιτικός παλαιάς κοπής.

Ανδρέας Παπανδρέου

Ό,τι κι αν του χρεωθεί για το μεγάλο μερίδιο των ευθυνών του στην οικονομική κατάσταση της χώρας που βιώνουμε σήμερα, δε μπορούμε να μην του πιστώσουμε τη δυναμική και επιθετική του εξωτερική και αμυντική πολιτική. Η ανάληψη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συγχρόνως με την ανάληψη της πρωθυπουργίας του το 1981, έδωσε το μήνυμα ότι η άμυνα της χώρας αποτελούσε κυρίαρχη προτεραιότητα γι’ αυτόν.

Στην κρίση του 1987 (ΥΕΘΑ Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος), ο Aνδρέας Παπανδρέου στηρίχθηκε στο χαρτί των Eνόπλων Δυνάμεων, οι οποίες με την κινητοποίησή τους τον δικαίωσαν. Παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στο Aιγαίο και δεν ζήτησε την παρέμβαση ή την επέμβαση τρίτης δύναμης. Κατέστησε σαφές παντού ότι η Eλλάδα είναι σε θέση να υποστηρίξει τα δίκαιά της, με αιχμή του δόρατος τις Ένοπλες Δυνάμεις της.

Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος

Μια από τις πιο εμβληματικές πολιτικές φυσιογνωμίες. Ένας έντιμος πολιτικός και μαχητικός υπερασπιστής των εθνικών δικαίων με έντονη αίσθηση αξιοπρέπειας.

Ως αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα Υπουργός Εθνικής Άμυνας χειρίστηκε με επιτυχία την κρίση του 1987. Το ήθος του και η συνέπειά του αναγνωρίστηκαν από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Πάνος Καμμένος

Ο Πάνος Καμμένος, ανεξάρτητα από τις όποιες πολιτικές αστοχίες και ασυνέπειες για τις οποίες έχει κατηγορηθεί, είναι από τους ελάχιστους Υπουργούς που γνωρίζει και αγαπά τόσο πολύ το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι παθιασμένος με αυτόν.

Θα μπορούσε ίσως να συνεισφέρει πολλά, αλλά στάθηκε άτυχος για να προσφέρει το έργο που πάντα ονειρευόταν διότι, ανέλαβε το Υπουργείο στη χειρότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, συνεπώς οι δυνατότητες να προάγει ένα σοβαρό έργο ήταν σχεδόν μηδενικές και επιπλέον, ήταν κάτω από μια κυβέρνηση με διαφορετικό ιδεολογικό προσανατολισμό και προτεραιότητες από τις δικές του, με ό,τι συνέπειες μπορεί να είχε αυτό για το έργο του.

Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος

Απόφοιτος Σχολής Ικάρων, αρχηγός τάξης 1968, πτυχιούχος Νομικής και Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σοβαρός, μετρημένος με κύρος και ευπρέπεια.

Κατά τη θητεία του στο Υπουργείο, μεταξύ άλλων, επικεντρώθηκε στην καθιέρωση διαφάνειας και νομιμότητας στις προμήθειες αμυντικού υλικού και στην ορθολογική διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Οι πιο ακατάλληλοι

Γιάννος Παπαντωνίου

Ατέλειωτες οι εισαγγελικές έρευνες για 46 διαφορετικούς λογαριασμούς σε δεκάδες υποκαταστήματα πέντε διαφορετικών ελληνικών τραπεζών συνολικού ύψους 2,3 εκατ. ευρώ στο όνομά του και της συζύγου του, για κατοχή οικογενειακών λογαριασμών στην ελβετική τράπεζα HSBC (λίστα Λαγκάρντ) και δύο λογαριασμών στη UBS (λίστα Μπόργιανς), για τα περίφημα -επί υπουργίας του- σκάνδαλα των εξοπλιστικών προγραμμάτων ελικοπτέρων Apache, των αρμάτων μάχης Leopard και της σύμβασης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων του εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών τύπου S του ΠΝ …..

Ευάγγελος Βενιζέλος

Μεταξύ των πολλών Υπουργείων που ανέλαβε (Εξωτερικών, Οικονομικών, Πολιτισμού, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης) πέρασε και από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σε σύσκεψη με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναθεώρηση της εκπαίδευσης που παρέχουν οι στρατιωτικές σχολές, αφού άκουσε την εισήγηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, η οποία σημειωτέων είχε διαμορφωθεί και εγκριθεί από το Συμβούλιο των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, ο υπουργός εξερράγη και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον των παρευρισκομένων στρατιωτικών. Οι στρατιωτικοί είναι αυτιστικοί και γραφειοκράτες, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να διερωτηθεί ειρωνικά, το Πολεμικό Ναυτικό πότε κάνει εκπαίδευση, πριν τις δεξιώσεις ή μετά;

Λίγες ώρες μετά την επίθεση και τους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ένας από τους παρευρισκομένους στη σύσκεψη, ο διευθυντής Κλάδου Πόρων Υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος υπέβαλε την παραίτησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά του υπουργού Άμυνας. Στην αναφορά παραίτησής του αναφέρει πως υπεβλήθη λόγω της απολυταρχικής και άκριτης απαξίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, από τον κ. Βενιζέλο, της άγνοιας των αρχών και της ιστορίας τους και της αρνητικής προκατάληψής του προς αυτές και των απαξιωτικών, ειρωνικών και απροβλημάτιστων γενικεύσεων που εξέφρασε για τις Ε.Δ. και τους Στρατιωτικούς στη σύσκεψη.

Πάνος Παναγιωτόπουλος

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Ήλθον είδον και απήλθον.

Πάνος Καμμένος

Όταν ένας δεξιός πολιτικός, με χρόνια παρουσίας στη ΝΔ, ξαφνικά «αυτοεξαγνίζεται» από τη συμμετοχή του στο παλαιό δικομματικό σύστημα και αυτοανακηρύσσεται ως αντιμνημονιακός επαναστάτης, συμμετέχοντας και στηρίζοντας την κυβέρνηση ενός πολιτικού κόμματος του ακριβώς αντίθετου πολιτικού χώρου, από μόνο του σίγουρα έχει ερμηνευτεί αρνητικά από πολλούς.

Ακολούθησε και στήριξε πιστά όλες τις ασυνέπειες μεταξύ των εξαγγελιών και των πράξεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με κύρια από πλευράς του, τη μη υλοποίηση της υποσχεθείσας αποκατάστασης της μισθολογικής αδικίας των στρατιωτικών, με βάση την απόφαση του ΣτΕ που ποτέ δεν έγινε.

Την (αρχική τουλάχιστον) πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, για την οποία δεν αντέδρασε ποτέ ο Καμμένος, την πλήρωσαν κατά ένα μεγάλο μέρος οι ΕΔ. Ο Καμμένος δέσμευσε ένα σημαντικό κομμάτι των ΕΔ με ένα βαρύ έργο, σε μια εποχή όπου οι ΕΔ υποφέρουν από έλλειψη προσωπικού, μέσων και πιστώσεων, γεγονός που επικρίθηκε από πολλούς.

Τέλος, οι μνημειώδεις συχνές «παραιτήσεις» του, που δεν έγιναν ποτέ, μείωσαν το πολιτικό του κύρος.

Άκης Τσοχατζόπουλος

Δε χρειάζεται να εξηγήσουμε και πολλά. Είναι γνωστά τα σκάνδαλα για τα οποία καταδικάστηκε. Γνωστό επίσης ότι υπήρξε και εξιλαστήριο θύμα ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος που στην αρχή της κρίσης προσπάθησε μέσω του Άκη Τσοχατζόπουλου να ισοφαρίσει το πώς φτάσαμε ως χώρα στην χρεωκοπία.

The post Αποτελέσματα δημοσκόπησης : Αυτοί είναι οι πιο κατάλληλοι και ακατάλληλοι ΥΕΘΑ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
υεθα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα, υεθα, ακης τσοχατζοπουλος, ηλεκτρονική, δημοσκοπηση, net, παπανδρεου, καμμενος, βενιζελος, τσοχατζοπουλος, ειλικρίνεια, ΠΑΣΟΚ, αθηνα, τραπεζες, hsbc, ubs, apache, leopard, συμμετοχή, συριζα, χρεωκοπια, εθνικη τραπεζα, μυστικες δημοσκοπησεις, σταυροι προτιμησης, ψηφοι δημοτικων συμβουλων, χρεοκοπια, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, υπουργειο δικαιοσυνης, λιστα λαγκαρντ, κομματα, ηξερες, ηλεκτρονική, το θεμα, αβερωφ, αιχμη, ηγεσια, θεμα, θητεια, πτυχιουχος, σχολες, hsbc, net, ubs, ακης, αμυνα, ανδρεας παπανδρεου, βγαινει, γεγονος, εγινε, ευρω, ειλικρίνεια, υπαρχει, εκπαιδευση, ελλειψη, εξι, εποχη, επιτυχια, ερευνες, ευθυνη, ζεστη, ιδιο, ηλθον, ιδεολογια, κυβερνηση, κυρια, ναυτικο, παντα, ονομα, πολεμικο ναυτικο, σιγουρα, σειρα, συμμετοχή, στρατιωτικες σχολες, σχολια, υλοποιηση, ιωαννης, ωρες, apache, ατυχος, δεξιωσεις, χωρα, ικαρων, υπουργειο, κομματι, leopard, τραπεζα
Τυχαία Θέματα