ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ποιος ευθύνεται για το επεισόδιο Τουρκίας – ΝΑΤΟ στη Νορβηγία;

Μάθετε αποκλειστικά ποιος ήταν ο υπεύθυνος αξιωματικός για το σοβαρό επεισόδιο με την Τουρκία στην άσκηση του ΝΑΤΟ «TRIDENT JAVELIN 2017» στη Νορβηγία.

Σοβαρο στρατιωτικό – διπλωματικό επεισόδιο εξελίχθηκε χθες μεταξύ Τουρκίας και ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της άσκησης «TRIDENT JAVELIN 2017» που διεξήχθει τις προηγούμενες μέρες στη Νορβηγία.

Πάρα τις πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου ANADOLU ότι αποχώρησε η τουρκική

δύναμη από την άσκηση, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει το Armynow.net, από Έλληνες απόστρατους που συμμετείχαν στην άσκηση «TRIDENT JAVELIN 2017» το επεισόδιο προκλήθηκε χθες από νορβηγό αξιωματικό κουρδικής καταγωγής – με σύζυγο με κουρδική καταγωγή επίσης – που συμμετείχε στην άσκηση.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της άσκησης και ενώ προσομοιώνονταν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο νορβηγος αξιωματικός με κουρδική καταγωγή, έγραψε υβριστικά σχόλια για τον Κεμάλ Ατατούρκ και τον Ταγίπ Ερντογάν. Όταν το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό από την τούρκικη αποστολή, όπως ήταν αναμενόμενο, δημιουργήθηκε επεισόδιο, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τους επικεφαλής της άσκησης ο εν λόγω νορβηγός αξιωματικός. Ο νορβηγός επικεφαλής της άσκησης μάλιστα ζήτησε γραπτώς συγνώμη από όλες τις αποστολές που συμμετείχαν στην άσκηση.

Το θέμα έλαβε προεκτάσεις στην Τουρκία με τον Ερντογάν να εμφανίζεται να δηλώνει ότι αποσύρθηκαν οι δυνάμεις της Τουρκίας από την άσκηση κάτι που όμως δεν έγινε.

Όπως φαίνεται η Τουρκία παίζει πολύ καλά το παιχνίδι των εντυπώσεων σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο τόσο καλά μάλιστα ώστε να πιέζει τους Αμερικανούς να αποδεχθούν τα αιτήματά της για το θέμα της έκδοσης του Γκιουλέν.

The post ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ποιος ευθύνεται για το επεισόδιο Τουρκίας – ΝΑΤΟ στη Νορβηγία; appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα