Αυτό είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο της ΠΑ στο Πολεμικό Μουσείο

10:10 6/12/2018 - Πηγή: Armynow

Δείτε φωτογραφίες από το νέο στολίδι που έκανε δώρο στο Πολεμικό Μουσείο η Πολεμική Αεροπορία. Ένα έκθεμα που όλοι πρέπει να δούμε.

Το … “Χριστουγεννιάτικο δώρο” τής Πολεμικής Αεροπορίας προς το Πολεμικό Μουσείο είναι γεγονός!
Μετά από δύο μήνες εντατικής εργασίας από τούς ειδήμονες της ΠΑ, το ιστορικό F-84F Thunderstreak περιμένει με την “νέα φορεσιά του” τους επισκέπτες του!

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε περίπου 200 F-84G Thunderjet την περίοδο 1952-1953 και ήταν το πρώτο αεριωθούμενο μαχητικό-βομβαρδιστικό

σε Ελληνική υπηρεσία.

Τα πρώτα F-84F Thunderstreak παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1957 και αντικατέστησαν τα F-84G. Για πολλά χρόνια αποτέλεσαν τον κορμό της δύναμης κρούσης της Αεροπορίας μας. Τα τελευταία αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση το 1983.

Τέσσερα αεροσκάφη εξόπλισαν το πρώτο Ελληνικό Ακροβατικό Σμήνος, «Το Καρέ των Άσσων», το οποίο συγκροτήθηκε το 1952 στην 337 Μοίρα Διώξεως-Βομβαρδισμού και πραγματοποίησε πολλές επιδείξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέχρι τη διάλυσή του το 1957, οπότε και έδωσε την θέση του στο δεύτερο Ακροβατικό Σμήνος, την Ελληνική Φλόγα, με αεροσκάφη F-86.

Η Πολεμική Αεροπορία εφαρμόζει με μαθηματική ακρίβεια το πρόγραμμα συντηρήσεως των αεροσκαφών τού Πολεμικού Μουσείου.

The post Αυτό είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο της ΠΑ στο Πολεμικό Μουσείο appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα