Αφρίν: Σε λίγες ώρες μπαίνουν στην πόλη οι δυνάμεις του Άσαντ

13:55 19/2/2018 - Πηγή: Armynow

Οι δυνάμεις του Άσαντ, σύμφωνα με την συριακή τηλεόραση, είναι έξω από την Αφρίν όπου θα ενωθούν με τις δυνάμεις των Κούρδων για να πολεμήσουν τους Τούρκους

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας, αναφέρει, ότι δυνάμεις που υποστηρίζουν το καθεστώς Άσαντ, θα αρχίσουν να φτάνουν στην Αφρίν, όπου τοyυρκικές δυνάμεις διεξάγουν την επιχείρηση, «Κλάδος Ελιάς», εναντίον των Κούρδων του YPG.

Ο Κρατικός Τηλεοπτικός Σταθμός, δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες, για την ανάπτυξη των στρατευμάτων, που είναι γνωστά ως «λαϊκές

δυνάμεις», η οποία γίνετια μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης Άσαντ και της βασικής ένοπλης οργάνωσης Κούρδων, που ελέγχει την περιοχή.

Ειδησεογραφικά πρακτορεία, αναφέρουν ότι η συμφωνία ίσως να αδηγήσει την Τουρκία, να αποσύρει τα στρατεύματα της και να διακόψει την επιχείρηση, για εκδίωξη των Κούρδων του YPG, από την Αφρίν. Η κίνηση αυτή από το καθεστώς Άσαντ στη Δαμασκό, θα φέρει συριακά στρατεύματα, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι οι Κούρδοι της Συρίας και η Δαμασκός κατέληξαν σε συμφωνία προκειμένου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις να εισέλθουν στην περιοχή της Αφρίν και να βοηθήσουν στην απώθηση των τουρκικών δυνάμεων, γνωστοποίησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Κούρδων.

Ο Μπάντραν Τζία Κουρντ, ένας σύμβουλος της κουρδικής διοίκησης στη βόρεια Συρία, δήλωσε ότι στρατεύματα θα αναπτυχθούν κατά μήκος συνοριακών θέσεων και ενδεχομένως θα εισέλθουν στην περιοχή εντός των επόμενων δύο ημερών.

Η συμφωνία υπογραμμίζει την ολοένα και πιο περίπλοκη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη βόρεια Συρία όπου οι κουρδικές δυνάμεις, η συριακή κυβέρνηση, οι οργανώσεις ανταρτών, η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν εμπλακεί σε ένα περίπλοκο ιστό συμμαχιών και αντιπαλοτήτων.

Πηγή: mignatiou.com, almasdarnews

The post Αφρίν: Σε λίγες ώρες μπαίνουν στην πόλη οι δυνάμεις του Άσαντ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα