AUSA 2018: Παρουσία Καμμένου τα εγκαίνια του περιπτέρου της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας

21:27 8/10/2018 - Πηγή: Armynow

Παρουσία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων «AUSA 2018» στην Ουάσινγκτον

Το Ελληνικό Περίπτερο στη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων «AUSA 2018» στην Ουάσινγκτον εγκαινίασε σήμερα Δευτέρα 8 Οκτωβρίου ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος

στα πλαίσια επίσημης επίσκεψη που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, ο ΥΕΘΑ θα έχει συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Wess Mitchell, με τον Υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής James Mattis και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ John Sullivan. Επίσης, ο Πάνος Καμμένος θα επισκεφθεί τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και την έδρα της Lockheed Martin.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο ΥΕΘΑ είχε συνάνητηση με τον Υποστράτηγο Jeff Drushal, Διοικητή της USASAC (US Army Security Assistance Command).

Ακόμα συναντήθηκε με τον Αντιστράτηγο Charles Hooper, Διοικητή της DSCA (Defense Security Cooperation Agency).

Σε δηλωσή στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος τόνισε:

«Σε αυτή την πολύ σημαντική έκθεση, στην κυριότερη έκθεση αμυντικού υλικού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ελλάδα είναι παρούσα, με το ελληνικό περίπτερο που εκπροσωπείται από τις ελληνικές κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες, μεγάλες εταιρείες εξοπλιστικών συστημάτων, αλλά και μικρομεσαίες εταιρείες, οι οποίες συμβάλλουν με τη συνεργασία τους με αμερικανικές εταιρείες στην ανάπτυξη της αμυντικής μας βιομηχανίας.

Μία αμυντική βιομηχανία, η οποία ενισχύεται με τις διακρατικές συμφωνίες και τις προμήθειες υλικού από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ένα μεγάλο έργο γίνεται στην Ελλάδα με τη δυνατότητα που αποκτά πλέον να υποστηρίζει τεχνολογικά τα νέα μέσα που αποτελούν μέρος της αμερικανικής τεχνολογίας σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή.

Θέλω να συγχαρώ τους εμπλεκόμενους σε αυτή την έκθεση και να τους δηλώσω ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η ελληνική κυβέρνηση, είναι δίπλα τους γιατί ακριβώς αυτό σημαίνει έξοδος από την κρίση: συνέργειες, βιομηχανική ανάπτυξη, επαναλειτουργία των κλειστών βιομηχανιών, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η Ελλάδα καθίσταται πλέον γεωπολιτικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου στο πεδίο της αμυντικής βιομηχανίας».

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Αν Κατάλντο, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως μια από τις παλαιότερες και ισχυρότερες συμμαχικές χώρες, τονίζοντας ότι υπάρχουν προοπτικές για την περαιτέρω αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Εργαζόμαστε από κοινού για τους ίδιους στόχους. Και τώρα θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη συνεργασία, να χτίσουμε πάνω στον στρατό, να χτίσουμε πάνω στην επιστήμη και την τεχνολογία και να χτίσουμε πάνω στη βιομηχανική συνεργασία.

Τη συνδιοργάνωση του ελληνικού περιπτέρου είχαν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Αναφερόμενος στην ελληνική συμμετοχή, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, είπε πως «ο στόχος είναι απλός και διττός. Αφενός να ενισχύσουμε τη γεωπολιτική θέση της χώρας, να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις που είναι ήδη σε εξαιρετικό επίπεδο, αλλά παράλληλα να φέρουμε σε επαφή την ελληνική αμυντική βιομηχανία με τους κολοσσούς τις παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας και να δημιουργήσουμε προοπτικές για καινούργιες θέσεις εργασίας και για ανάπτυξη στη χώρα».

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου και τις επαφές του ΥΕΘΑ:

The post AUSA 2018: Παρουσία Καμμένου τα εγκαίνια του περιπτέρου της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα