Βόλος: Σωματεία & φορείς καταγγέλλουν διώξεις πολιτών για την καύση σκουπιδιών

«Με μια απαράδεκτη απόφαση της εισαγγελίας και κατόπιν παραγγελίας της δημοτικής αρχής Βόλου, κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για την κινητοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ που οδήγησε σε παραπομπή στην σημερινή δίκη. Δημοτική αρχή και κυβέρνηση για άλλη μια φορά βρίσκονται χέρι – χέρι απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα», αναφέρει ανακοίνωση εννέα φορέων με αφορμή την σημερινή δίκη . «Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη, μιας και ουσιαστικά ποινικοποιείται η όποια διαμαρτυρία πίσω από τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και διακοπής δημοτικού

συμβουλίου.

Καταγγέλλουμε τη δίωξη και απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών. Διαμηνύουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους σε όποια προσπάθεια να βάλουν στο γύψο το δικαίωμά μας να αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική τους» τονίζεται

Το παραπάνω κείμενο υπογράφουν τα εξής σωματεία και φορείς:

o Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας»

o Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Τύπου – Χάρτου και Γραφικών Τεχνών Μαγνησίας

o Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Μαγνησίας

o Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Μαγνησίας

o Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

o Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας

o Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Μαγνησίας

o Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας

o Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου

Η παράταξη Μαζί για το Βόλο

Η παράταξη σε ανακοίνωση τονίζει:
Σήμερα Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 οδηγούνται στα Δικαστήρια του Βόλου για να δικαστούν, τρία μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, μετά από μήνυση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Μουλά.
Το έγκλημα τους σύμφωνα με το Προεδρείο του Δημοτικού συμβουλίου; Προσπάθησαν να ζητήσουν το λόγο, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, για λίγα μόνο λεπτά, ώστε να ενημερώσουν το Σώμα για το μεγάλο πρόβλημα της καύσης απορριμμάτων που κινητοποίησε χιλιάδες συμπολίτες μας πριν λίγες μέρες, αλλά και να δεσμεύσουν τη δημοτική αρχή για διεξαγωγή ειδικής για το θέμα συνεδρίασης.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα τρία διωκόμενα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών διότι δεν είναι αποδεκτό πολίτες που κόσμια διεκδικούν τρόπο να εκφραστούν και να ενημερώσουν, να αντιμετωπίζονται σαν κίνδυνος για τη δημοκρατική λειτουργία της πόλης. Σήμερα αυτοί, αύριο κάποιοι άλλοι που τόλμησαν ΄΄ να μην συμμορφωθούν προς τα υποδείξεις’’.
Θεωρούμε αδιανόητη και εξαιρετικά επικίνδυνη την πρακτική της σημερινής δημοτικής αρχής που έχει δημιουργήσει βιομηχανία μηνύσεων εναντίον όλων να στέλνει στα δικαστήρια πολίτες που έχουν άλλη άποψη για τις επιλογές της. Όπως επιλογή του μηνυτή κ. Μουλά είναι κατά πως φαίνεται ο ορισμός συνεδρίασης ΔΣ την ίδια σχεδόν ώρα που οι συμπολίτες μας θα δικάζονται.
Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του Βόλου να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους διωκόμενους με την φυσική παρουσία τους στη μία το μεσημέρι στον χώρο των δικαστηρίων.

Πηγή: e-thessalia.gr

The post Βόλος: Σωματεία & φορείς καταγγέλλουν διώξεις πολιτών για την καύση σκουπιδιών appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα