Μεταφορικό ισοδύναμο: Όλο το ΦΕΚ -Τι αλλάζει για τους δήμους

Νέες φθηνότερες μετακινήσεις και μεταφορές προϊόντων με τα πλοία θα απολαμβάνουν από σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι και μόνιμοι απασχολούμενοι, όπως εκπαιδευτικοί και γιατροί, σε 49 νησιά του νησιωτικού συμπλέγματος καθώς σε ισχύ τίθεται το μεταφορικό ισοδύναμο, δηλαδή η επιδότηση των μεταφορών, ενώ από την 1η Ιανουαρίου θα ενταχθούν όλα τα νησιά της χώρας. Με τη νέα ρύθμιση θα ωφεληθούν οι νησιώτες από τις μειώσεις στα κόμιστρα των επιβατών και των εμπορευμάτων.

Η

οικονομική ενίσχυση θα αποτελεί ουσιαστικά ένα βοήθημα για όσους ταξιδεύουν από και προς τα νησιά με το φθηνότερο μέσο μεταφοράς προκειμένου να μη χρεώνονται περισσότερα από αυτόν που ταξιδεύει για παράδειγμα με το υπεραστικό λεωφορείο. Εάν για παράδειγμα κάποιος πληρώνει εισιτήριο 20 ευρώ για ένα ταξίδι με λεωφορείο προς μια πόλη της ηπειρωτικής χώρας και ένας νησιώτης για να πάει προς το μέρος του που είναι η ίδια απόσταση 25 ευρώ, τότε θα παίρνει τα επιπλέον 5 ευρώ που αποτελεί τη διαφορά.

Σε πρώτη φάση το μέτρο θα αφορά κατοίκους και επιχειρήσεις σε Λέσβο, Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Χίο, Οινούσσες, Ψαρά, Αντίψαρα, Κω, Πάτμο, Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Κάσο, Λέρο, Νίσυρο, Σύμη, Τήλο, Καστελόριζο καθώς και στα νησιά Αγαθονήσι, Αλιμία, Αρκιούς, Αρμάθια, Χάλκη, Φαρμακονήσι, Γυαλί, Κίναρο, Λέβιθα, Λειψούς, Μάραθο, Νίμο, Ψέριμο, Σαρία, Στρογγυλή, Σύρνα, Τέλενδο, Σάμο, Ικαρία, Φούρνους, Άγιο Μηνά, Θύμαινα, Σαμοθράκη, Κάρπαθο, Ερρικούσα, Μαθράκι, Οθωνούς, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα, Κουφονήσια, Ανάφη.

Βάσει του ν/σ τα Λιμενικά και τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία αλλά και δήμοι που δεν έχουν επαρκές προσωπικό για την είσπραξη δικαιωμάτων και τελών, θα μπορούν είτε να προχωρούν σε επιπλέον προσλήψεις είτε να εκχωρούν μέσω σύμβασης, το δικαίωμα αυτό σε τρία πρόσωπα ή εταιρείες.

Δείτε αναλυτικά:

ΦΕΚ – ΑΠΟΦΑΣΗ

The post Μεταφορικό ισοδύναμο: Όλο το ΦΕΚ -Τι αλλάζει για τους δήμους appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα