«Το 2020 η πρώτη γεώτρηση για φυσικό αέριο στην Κρήτη»

Στον τεράστιο πλούτο κοιτασμάτων φυσικού αερίου που υπάρχει στην Ελλάδα και κυρίως στην Κρήτη αναφέρθηκε ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, μιλώντας στον realfm.

«Το 2020 μπορεί να έχουμε γεώτρηση κάτω από την Κρήτη από τους

Αμερικανούς και τους Γάλλους και το 2022 να έχουμε πρώτη παραγωγή. Δηλαδή, να αρχίσουμε να παράγουμε προς την Ευρώπη πολύ πιο γρήγορα από ότι θα βγει από την Κύπρο», είπε ο Αντώνης Φώσκολος, αναφερόμενος στα κοιτάσματα φυσικού αερίου στα νότια του νησιού.

Σχετικά με το πεδίο της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων ο ίδιος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «είναι 16 πεδία και ξέρουμε πού είναι. Η Total, τα ΕΛΠΕ και η ExxonMobil θα διαθέσουν 12 δισ. για να ανακαλύψουν τα κοιτάσματα, τις τοποθεσίες. Αυτά είναι πολλά χρήματα, κάθε γεώτρηση στοιχίζει 100 εκατ. αυτοί πάνε για περισσότερες από 50 γεωτρήσεις. Για να έρθουν τα κοιτάσματα στην παραγωγή θα πρέπει αυτές οι εταιρείες να δαπανήσουν περίπου 60 δισ., αυτά τα χρήματα μόνο μεγάλες εταιρείες μπορούν να τα διαθέσου. Αυτά τα 60 δισ. είναι που θα σώσουν την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι «με αυτό πλέον δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης».

The post «Το 2020 η πρώτη γεώτρηση για φυσικό αέριο στην Κρήτη» appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα