Σύσκεψη παιδικοί σταθμοί: Εντάσεις και προαναγγελίες κινητοποιήσεων

Κλίμα έντασης επικράτησε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα της δίχρονης φοίτησης στο Νηπιαγωγείο, που προβλέπει την ένταξη των 4χρονων παιδιών στα νηπιαγωγεία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτη, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και τα προεδρεία, των εμπλεκόμενων φορέων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ),

της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ), του Πανελληνίου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑΣΥΒΝ) και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ)

Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια της σύσκεψης, υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου και τους εκπροσώπους των εργαζομένων των δήμων και των παιδικών σταθμών.

Ωστόσο ο υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ξεκαθάρισε ότι θα ψηφιστεί άμεσα η ρύθμιση και μετά θα υπάρξει διάλογος ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς.

Η στάση του κ. Γαβρόγλου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, αλλά και της ΚΕΔΕ, με την ΠΟΕΟΤΑ μάλιστα να προαναγγέλλει κινητοποιήσεις.

Ο κ. Γαβρόγλου, σύμφωνα με πληροφορίες, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει επιλογή στους γονείς για τη δομή (νηπιαγωγείο ή παιδικό σταθμό). Σε αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σκουρλέτης και κ. Φωτίου που εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να συζητήσουν το θέμα. Ωστόσο δεν προχώρησαν σε επίσημες δηλώσεις μετά το τέλος της σύσκεψης.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έκαναν λόγο για κάλεσμα της κυβέρνησης σε προσχηματικό διάλογο και υποστήριξαν ότι στα νηπιαγωγεία δεν υπάρχουν οι «κατάλληλες δομές» για την υποδοχή των παιδιών. Μέσα σε αυτό το κλίμα προανήγγειλαν κινητοποιήσεις για την επόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά της η κ. Καλαϊτζή εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑΣΥΒΝ), τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής της διάταξης, αλλά να δοθεί το δικαίωμα επιλογής στους γονείς για την ένταξη των παιδιών είτε στο νηπιαγωγείο, είτε σε παιδικό σταθμό. Υποστήριξε ταυτόχρονα ότι αν δεν υπάρξει το δικαίωμα της «προαιρετικής» επιλογής, τότε θα δημιουργηθούν προβλήματα και πολλά παιδιά θα οδηγηθούν σε ιδιωτικές δομές.

Η ίδια επίσης υποστήριξε ότι η εφαρμογή του μέτρου μπορεί να οδηγήσει σε ανάκληση 1.200 συμβάσεων, συμβασιούχων σε παιδικούς σταθμούς.

Από την πλευρά της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της, Γ. Πατούλης, τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του μέτρου αλλά αφού πρώτα προηγηθεί διάλογος πριν ψηφιστεί η σχετική ρύθμιση.

Οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ, δήλωσαν ότι τα νηπιαγωγεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, το μέτρο θα εφαρμοστεί τη σχολική χρονιά 2018 – 2019 σε 200 παιδικούς σταθμούς στη χώρα.

The post Σύσκεψη παιδικοί σταθμοί: Εντάσεις και προαναγγελίες κινητοποιήσεων appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα