Σύρραξη στο Μαξίμου για Σαουδική Αραβία, Καμμένο βλέπει η «Εστία»

Με τον τίτλο «Σύρραξις στο ΜαξίμουΤσίπρας κατά Ευκλείδη, Βούτσης κατά Φίλη, Κοτζιάς απών», κυκλοφόρησε η εφημερίδα «Εστία», η οποία στο κεντρικό της θέμα σημειώνει:

«Την σκυτάλη από τον Πρωθυπουργό έλαβε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης, ο οποίος όχι απλώς “άδειασε” τον βουλευτή και πρώην υπουργό Νίκο Φίλη για τις δηλώσεις του σχετικώς με την πώληση των πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία, αλλά προχώρησε ένα βήμα περισσότερο. Τον εξέθεσε.

Θύμισε, όχι τυχαία επίσης, ότι ο πρώην υπουργός

είναι μέλος της Επιτροπής Εξοπλισμών και όταν ψηφίσθηκε η συμφωνία δεν διαφοροποιήθηκε ούτε εξέφρασε κάποια ιδεολογική ανησυχία για την εμπλοκή της Ελλάδος στον πόλεμο κατά της Υεμένης. Η φράσις του κ. Βούτση ήταν “δεν συντάσσομαι με την δήλωση του κ. Φίλη. Έχει γνώμη, πόσω μάλλον όταν ανήκει στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής”. Εις την νέαν ελληνικήν αυτό ονομάζεται… σφάξιμο με το βαμβάκι, διότι ως γνωστόν το πιο κοφτερό μαχαίρι είναι το βαμβάκι. Δεν είναι τέλος χωρίς σημασία δύο ακόμη γεγονότα:

Το πρώτο: Η απουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά από την σημερινή συζήτηση, καθώς ανεχώρησε για προγραμματισμένο ταξίδι σε Ινδία-Σιγκαπούρη-Κορέα. Εάν παρίστατο θα έπρεπε να τοποθετηθεί τόσο για γνωστά γεγονότα, όπως ότι το Υπουργείο του ζήτησε την γνώμη της ΕΥΠ για το ποιόν του “πλασιέ” στην υπόθεση των πυρομαχικών, όσο και για την γενικώτερη στάση του στα κυβερνητικά όργανα για την αναγκαιότητα συνάψεως συμφωνιών.

Το δεύτερο: Η σύγκλησις της Κοινοβουλευτικής Ομάδος των ΑΝΕΛ από τον Πάνο Καμμένο. Η υποψία ότι ενδεχομένως περιλαμβάνονται “εφιάλτες” στην σύνθεσή της είναι υπαρκτή».

The post Σύρραξη στο Μαξίμου για Σαουδική Αραβία, Καμμένο βλέπει η «Εστία» appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα