Σκουρλέτης-8.171 μόνιμοι δήμων: Άμεσα η προκήρυξη-Όλοκληρώνεται 31 Μαρτίου (ηχητικό)

Την βεβαιότητά του ότι ο διαγωνισμός για τους 8.171 μόνιμους στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων μέσω ΑΣΕΠ η προκήρυξη για τον οποίο «βγαίνει από μέρα σε μέρα», θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαρτίου, εξέφρασε μιλώντας στον real fm ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. «Από μέρα σε μέρα βγαίνει η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τον διαγωνισμό, ουσιαστικά απαντάμε στο μεγαλύτερο βαθμό στο θέμα της καθαριότητας.

Οι δήμοι επέλεξαν με βάση τις ανάγκες τους και τα έσοδά τους. Διότι οι ανάγκες μπορεί να καταλήγουν σε έναν συγκεκριμένο αριθμό, αλλά θα πρέπει να μπορείς να τις καλύψεις και με βάση τα έσοδά σου. Προσδιορίσανε τον αριθμό των ανθρώπων που θέλουν στο συγκεκριμένο τομέα, παύει αυτό το καθεστώς των ομήρων συμβασιούχων και μιλάμε για ένα ανοιχτό όχι φωτογραφικό διαγωνισμό, ο οποίος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Μάρτη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Αναλυτικά οι ερωτήσεις και απαντήσεις για το θέμα:

Δ.ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Δεν μου λέτε κ. υπουργέ, μιας και είπατε για τους δήμους, αυτοί οι καινούργιοι οργανισμοί, με το σχέδιο, το οργανόγραμμα και τον κανονισμό των δήμων που τους ζητήσατε να φτιάξουν και σωστά τους είπατε, τους φτιάξανε;

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Κάποιοι το έχουν κάνει κάποιοι δεν το έχουν κάνει. Αυτός ο οργανισμός αποτυπώνει τις πραγματικές ανάγκες και κυρίως τα περιγράμματα των θέσεων εργασίας.

Δ.ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Γιατί τώρα είναι ανοιχτό και το θέμα τους εργαζόμενους στο χώρο της καθαριότητας, εκεί με τα οκτάμηνα και τα λοιπά.

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Αυτό είναι το μόνο, θα έλεγε κανείς, που έχει αποσαφηνιστεί και κινούμαστε σε μία σωστή κατεύθυνση. Από μέρα σε μέρα βγαίνει η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τον διαγωνισμό, ουσιαστικά απαντάμε στο μεγαλύτερο βαθμό στο θέμα της καθαριότητας. Οι δήμοι επέλεξαν με βάση τις ανάγκες τους και τα έσοδά τους. Διότι οι ανάγκες μπορεί να καταλήγουν σε έναν συγκεκριμένο αριθμό, αλλά θα πρέπει να μπορείς να τις καλύψεις και με βάση τα έσοδά σου. Προσδιορίσανε τον αριθμό των ανθρώπων που θέλουν στο συγκεκριμένο τομέα, παύει αυτό το καθεστώς των ομήρων συμβασιούχων και μιλάμε για ένα ανοιχτό όχι φωτογραφικό διαγωνισμό, ο οποίος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Μάρτη.

Δ.ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Πώς θα εξασφαλίσετε υπουργέ αυτή την κατάρα που υπήρχε παλιά, δηλαδή τον έπαιρνε ως εργάτη καθαριότητας και μετά τον έβαζε στο γραφείο και μετά ήταν άδεια η θέση του εργάτη καθαριότητας και πάλι από την αρχή και πάλι απεργίες και πάλι φασαρίες;

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Προβλέπεται συγκεκριμένο χρονικό διάστημα παραμονής σε αυτές τις θέσεις. Δεν μπορεί δηλαδή να αποσπαστεί κάποιος, τουλάχιστον για αρκετά χρόνια. Ενδεχομένως για λόγους υγείας να υπάρξουν εξαιρέσεις.

The post Σκουρλέτης-8.171 μόνιμοι δήμων: Άμεσα η προκήρυξη-Όλοκληρώνεται 31 Μαρτίου (ηχητικό) appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα