Προσφορά ειδών ένδυσης και υπόδησης σε απόρους από την Περ. Κρήτης

Στο πλαίσιο υλοποίησης του κοινωνικούς της έργου με δράσεις για την προστασία-ενίσχυση των ευάλωτων οικονομικά ομάδων, η Περιφέρεια Κρήτης πρόσφερε 282 ζευγάρια παπούτσια σε άπορους έγκλειστους στα 4 καταστήματα κράτησης του νησιού οι οποίοι δεν έχουν υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον. Η παράδοση-παραλαβή των ειδών υπόδησης έγινε σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης από την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης

Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη παρουσία των εκπροσώπων των 4 καταστημάτων κράτησης και στελεχών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης.

Ειδικότερα τα είδη υπόδυσης παρέλαβαν οι : Δήμητρα Δρακάκη διευθύντρια αγροτικών φυλακών Αγιάς, Μαρία Μέγκουλα Κοινωνική Λειτουργός κατάστημα κράτησης Χανίων, Ασπασία Σηφάκη Κοινωνική Λειτουργός φυλακών Αλικαρνασού και Κατερίνα Κολέτσου Κοινωνική Λειτουργός φυλακών Νεάπολης οι οποίες ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Κρήτης που είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα, όπως ανέφεραν, που υλοποιεί μια τόσο σημαντική δράση. Μάλιστα οι εκπρόσωποι των φυλακών προσκάλεσαν και τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης να υλοποιήσουν ανάλογες δράσεις.

Σε δηλώσεις που έγιναν στα ΜΜΕ αναφέρθηκαν:

Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη: «Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης του κοινωνικού της προγράμματος βρίσκεται πάντα κοντά σε άπορους πολίτες και σήμερα παραδίδουμε είδη υπόδησης σε όλους τους κρατούμενους, οι οποίοι βρίσκονται στα κέντρα κράτησης της Κρήτης οι οποίοι διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, ζουν χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον αντιμετωπίζουν δηλαδή ουσιαστικά προβλήματα επιβίωσης. Η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται κοντά τους και συμπαρίσταται στο μέτρο του δυνατού. Οι περισσότεροι δεν έχουν, οικογένειες να νοιαστούν για αυτούς, το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν είναι πολύ μεγάλο. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης για την εξαιρετική δουλειά και τις εξαιρετικές προτάσεις τις οποίες κάνουν προκειμένου η Περιφέρεια να επιτελεί με τον καλύτερο τρόπο το κοινωνικό της έργο».

Σπύρος Επιτροπάκης Διευθυντής Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης: «Με σοβαρότητα και πάρα πολύ δουλειά η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί ένα κομμάτι του κοινωνικού της προγράμματος που είναι η παροχή 282 ζευγαριών παπούτσια σε άπορους πραγματικά κρατούμενους στις τέσσερις φυλακές της Κρήτης. Πρόκειται για άτομα τα οποία είναι στις φυλακές χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον είναι δηλαδή άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν οικογένεια. Εμείς τους θεωρούμε ως πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ακραία φτώχεια και τους αντιμετωπίζουμε σαν ευάλωτη κοινωνική ομάδα και τους δίνουμε αυτά τα παπούτσια ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης τους».

Δήμητρα Δρακάκη διευθύντρια αγροτικών φυλακών Αγιάς:

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, την κα. Βρέντζου και όλους τους ανθρώπους που προσπάθησαν τόσο σκληρά για να καταφέρουν να μας παραδώσουν σήμερα υποδήματα για τους άπορους κρατούμενους και στα τέσσερα καταστήματα κράτησης της Κρήτης. Πρόκειται για ανθρώπους που βιώνουν όλα τα δεινά του εγκλεισμού μέσα στα οποία είναι και οικονομική ανέχεια. Ευελπιστούμε και σε μελλοντική συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης».

Μαρία Μέγκουλα Κοινωνική Λειτουργός κατάστημα κράτησης Χανίων:

Τις ευχαριστίες μας, των κρατουμένων, προς την Περιφέρεια Κρήτης, για την σημερινή δράση,-προσφορά. Η Περιφέρεια Κρήτης με την πρωτοβουλία που πήρε πρωτοπορεί, δημιουργεί ένα προηγούμενο, γιατί ο σκοπός είναι αυτή η συνεργασία και αυτή η βοήθεια που παρέχει η Περιφέρεια Κρήτης στις φυλακές να γενικευτεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δηλαδή οι Περιφέρειες της υπόλοιπης χώρας με ένα παρόμοιο τρόπο, σε συνεργασία με το Υπουργεί Δικαιοσύνης, να βοηθήσουν τους άπορους όλων των φυλακών».

Στη σημερινή παράδοση-παραλαβή των υποδημάτων στη Περιφέρεια παρόντες ήταν επίσης: Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Χρυσούλα Βογιατζάκη και Κατερίνα Κασσαπάκη.

Διανομή ειδών υπόδησης:

A/AΦΟΡΕΑΣΑΠΟΡΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ 1ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΓΥΙΑΣ (ΑΓΡΟΤΙΚΟ) ΧΑΝΙΩΝ 662ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ583ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ154ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ143 ΣΥΝΟΛΟ282

The post Προσφορά ειδών ένδυσης και υπόδησης σε απόρους από την Περ. Κρήτης appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα