Πολλοί αγοραστές για το Ελληνικό επταετές ομόλογο

Όταν η Ελλάδα έρθει σε λίγες ημέρες στις αγορές με επταετές ομόλογο, είναι πιθανό να βρει πολλούς αγοραστές, όχι μόνον επειδή η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί, αλλά και επειδή δεν προσφέρονται καλύτερες αποδόσεις αλλού στην Ευρώπη μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Οδεύοντας προς την έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης και αφού προηγουμένως δοκίμασε τις αγορές τον Ιούλιο και προχώρησε σε πρωτοφανή ανταλλαγή ομολόγων τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση επιθυμεί να στερεοποιήσει

την σχέση της με τους ξένους επενδυτές.

Στόχος της έκδοσης επταετούς ομολόγου είναι η δημιουργία αποθεματικού για τους μήνες μετά την λήξη του προγράμματος, ενώ θα ακολουθήσουν εκδόσεις ενός τριετούς και ενός δεκαετούς.

Προς αποφυγή δυσκολιών που ενδεχομένως ανακύψουν στις αγορές εξαιτίας των εκλογών στην Ιταλία, η ελληνική κυβέρνηση ίσως εκδώσει το τριετές ομόλογο πριν από τις 4 Μαρτίου.

Αυτό σημαίνει πως η έκδοση του δεκαετούς θα γίνει αργότερα φέτος, πιθανότατα πριν από την λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θεωρεί την ανάκαμψη και την έξοδο από το πρόγραμμα ως την καλύτερη ευκαιρία για την επανεκλογή του το 2019, ενώ στην Ευρώπη επικρατεί μια νέα διάθεση υπέρ της ολοκλήρωσης μετά την ανάδειξη του Εμμανουέλ Μακρόν στο προεδρικό αξίωμα της Γαλλίας.

The post Πολλοί αγοραστές για το Ελληνικό επταετές ομόλογο appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα