Π. Ηπείρου: Επί τάπητος οι τιμές πώλησης των υγρών καυσίμων στην περιοχή

Το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με τις τιμές πώλησης των υγρών καυσίμων που εκδίδει η Περιφέρεια Ηπείρου, ζητά να συζητηθεί –προ ημερήσιας διάταξης- στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου η περιφερειακή παράταξη “Ήπειρος Ανατροπής”. Η παράταξη έχει καταθέσει σχετικό αίτημα στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου ενώ στη 1.00 αύριο το μεσημέρι, τα μέλη της, θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στα γραφεία της “Ήπειρος Ανατροπής”.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η χονδρική τιμή παρατηρείται είναι πιο ακριβή από τη λιανική τιμή. Το εβδομαδιαίο

δελτίο μέσης εβδομαδιαίας τιμής για τα υγρά καύσιμα (για λιανική πώληση και για χονδρική πώληση) που εκδίδει η Περιφέρεια Ηπείρου, έχει θέματα που πρέπει να διευκρινιστούν. Την ίδια ώρα, ζητείται σύγκριση με το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, το πιο αρμόδιο όργανο για τις τιμές καυσίμων.

Πέραν της ενημέρωσης του κοινού, οι μέσες τιμές πώλησης υγρών καυσίμων έχουν σημασία για τους διαγωνισμούς προμηθειών στο Δημόσιο, στους Δήμους και σε άλλους φορείς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα, η διαφοροποίηση εντοπίζεται στη χονδρική τιμή, όπου η Περιφέρεια Ηπείρου προσθέτει ΦΠΑ στην τιμή που δίνει το Παρατηρητήριο Τιμών για την κατώτερη μέση τιμή χονδρικής πώλησης με ΦΠΑ –δύο φορές ΦΠΑ δηλαδή.

The post Π. Ηπείρου: Επί τάπητος οι τιμές πώλησης των υγρών καυσίμων στην περιοχή appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα