Ο τρόπος που περπατάς μαρτυρά πολλά για την υγεία σου

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως ο τρόπος που περπατάς μπορεί να σημαίνει κάτι περισσότερο; Το περπάτημα δεν είναι μια απλή διαδικασία, τουλάχιστον όχι τόσο όσο νομίζεις, αλλά μαρτυρά πολλά για την υγεία σου.

Μπορεί εσύ να περπατάς από μωρό και πλέον να μη σου κάνει αίσθηση ή να μη δίνεις και τόση σημασία αλλά ο τρόπος που περπατάς δεν είναι σίγουρα τόσο απλός. Κάθε βήμα περιλαμβάνει το νευρικό και σκελετικό σύστημα κι αυτό γίνεται τόσο αυτόματα που δεν το αντιλαμβανόμαστε.

Υπάρχουν, λοιπόν, 5 ιδιορρυθμίες στον τρόπο

που περπατάς που μπορεί να υποδηλώνουν ότι συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό.

Ο τρόπος που περπατάς μαρτυρά πολλά για την υγεία σου.

Μικρά βήματα

Αν κάνεις μικρά βήματα τότε γι΄αυτό ίσως ευθύνονται τα γόνατα ή οι γοφοί σου. Όταν κάνουμε ένα βήμα μπροστά, το γόνατό μας πρέπει να ισιώσει. Αν είναι δύσκολο να ισιώσει τότε υπάρχει πρόβλημα κι έτσι το βήμα σου είναι πιο μικρό. Σε αυτήν την περίπτωση, όταν το πρόβλημα είναι μεγάλο θα πρέπει να εξετάσεις τις αρθρώσεις γόνατος και ισχίου.

Κουτσαίνεις

Αν κουτσαίνεις εδώ και αρκετό διάστημα τότε αυτό σημαίνει αρθρίτιδα στο γόνατο. Αν το περπάτημα σου είναι κάπως ασταθές και δεν μπορείς να σταθείς στο ένα πόδι τότε υπάρχει πρόβλημα. Μερικές φορές ένα άτομο μπορεί να χάσει την ισορροπία του, ειδικά αν “κλειδώσει” το γόνατο.

Δεν “κουνιούνται” τα χέρια

Αν καθώς περπατάς αντιμετωπίζεις πρόβλημα στην κίνηση των χεριών, τότε το πρόβλημα εντοπίζεται στην πλάτη. Όταν κάνουμε ένα βήμα με το δεξί μας πόδι, οι μύες του κορμού της αριστερής πλευρά λειτουργούν ως σταθεροποιητές και βάζουμε το αριστερό μας χέρι προς τα εμπρός. Αυτή η αρχή λειτουργεί για κάθε βήμα Αν, όμως, το πλάτος της ταλάντωσης των ώμων είναι μικρό, τότε μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στην πλάτη.

“Χτυπάς” το πόδι σου

Αυτό σημαίνει πολλαπλή σκλήρυνση, νευρολογικές διαταραχές και μυϊκά προβλήματα. Αν αντί να σηκώνεις το πόδι σου και να το ακουμπάς πάλι κάτω απαλά, το χτυπάς στο πάτωμα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχεις μυϊκή δυστροφία, “τσιμπημένο” νεύρο, προβλήματα στην πλάτη ή πολλαπλή σκλήρυνση.

Γέρνεις προς τη μια μεριά

Αν γέρνεις προς τη μια μεριά ενώ περπατάς, αυτό μπορεί να σημαίνει τραυματισμό στο κεφάλι. Αν δεις κάποιον να γέρνει προς τη μια μεριά και να μη μπορεί να κρατήσει την ισορροπία του, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και μεθυσμένος! Μπορεί να είναι συνέπεια τραυματισμού και είναι κάτι που πρέπει να προσέξεις μετά από ένα τραυματισμό στο κεφάλι, οπότε και νιώθεις μια ζάλη.

The post Ο τρόπος που περπατάς μαρτυρά πολλά για την υγεία σου appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα