Μητσοτάκης: Ο Καμμένος θα κάνει ό,τι χρειαστεί για την καρέκλα

«Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι τελικά ο κ. Καμμένος θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του υπουργού Εθνικής Άμυνας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Μιλώντας στο «Capital.gr», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι εικάζει πως ο υπουργός Άμυνας «θα επιδείξει μία μεγάλη πολιτική ευλυγισία

και σε αυτό το ζήτημα, όπως και σε πολλά άλλα».

Παράλληλα, τόνισε πως «όταν τοποθετηθεί επίσημα η κυβέρνηση, δια του Πρωθυπουργού, εκφράζοντας και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, θα μπορέσουμε και εμείς να τοποθετηθούμε επί της λεπτομέρειας της όποιας λύσης τελικά διαπραγματευτεί η κυβέρνηση». Επιπλέον σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Νωρίτερα, μετά το πέρας σύσκεψης για το Σκοπιανό στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, ο υπουργός Άμυνας ζήτησε να περιβληθεί με απόλυτη εμπιστοσύνη ο υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας με έμφαση ότι ο Νίκος Κοτζιάς δεν είναι από εκείνους που άλλα υπογράφουν και άλλα λένε στη συνέχεια.

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος, όπως είπε, αναγνώρισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν ουσιαστικά εκ μέρους της παρατάξεως και θα ακολουθήσει την όποια απόφαση στο θέμα του Σκοπιανού.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν δύο αποφάσεις – σταθμοί για το θέμα του Σκοπιανού: η μία είναι η απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, και η άλλη είναι η απόφαση του Βουκουρεστίου. «Θεωρώ ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, έχω εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών. Να πω στον ελληνικό λαό ότι ο κ. Κοτζιάς δεν είναι από εκείνους που άλλα υπογράφουν και άλλα λένε εν συνεχεία, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ή που άλλα συμφωνούν και παράλληλα υπονομεύουν τον πρωθυπουργό, όπως η κ. Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι» ανέφερε.

«Πιστεύω -συμπέρανε ο υπουργός- ότι η πολιτική αυτή εντασσόμενη στην ευρύτερη προσπάθεια της Ελλάδας να αποτελέσει τον πυρήνα του άξονα σταθερότητας για τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και σε λύση προβλημάτων που ταλαιπωρούν επί πάρα πολλά χρόνια την ευρύτερη περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή και όταν θα έλθει η ώρα, οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να διαμορφώσουν την τελική εθνική λύση».

Ερωτηθείς αν επέμεινε, στη σύσκεψη, στη θέση του να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός όρος ‘Μακεδονία’, όπως έχει διαμορφωθεί στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι μια πάγια εθνική θέση -και επιμένω σε αυτή, και ελπίζω ότι η λύση, η οποία θα δοθεί, θα είναι λύση που θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και παράλληλα θα είναι αποδεκτή από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Ερωτηθείς αν τυχόν συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεπάγεται και δική του συμφωνία, ο κ. Καμμένος παρατήρησε ότι «η Ν.Δ. είπε ότι θα συμφωνήσει σε ό,τι πω εγώ». «Άρα χαίρομαι που μου εναποθέτει τις ευθύνες της παράταξης» συμπλήρωσε.

The post Μητσοτάκης: Ο Καμμένος θα κάνει ό,τι χρειαστεί για την καρέκλα appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα