Μητσοτάκης: Αυτή την Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλουμε -Τι είπε για Δημόσιο, απολύσεις

«Οι προσλήψεις δεν είναι η μαγική λύση για τη δημόσια διοίκηση εκτός από το χώρο της δημόσιας υγείας. Έγιναν αλλού προσλήψεις εκτός από το χώρο της υγείας που έμεινε ακάλυπτη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση στη Σύμη με τους φορείς του νησιού.

Και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα είμαστε πρώτοι στις δαπάνες υγείας που πληρώνουμε από την τσέπη μας. Πρέπει και στον τομέα της υγείας να υπάρξει σύμπραξη δημοσίου

και ιδιωτικού τομέα για τη μείωση του κόστους».

Σε ερώτηση για την στελέχωση του Δημοσίου είπε: «Θα αξιοποιήσουμε ουσιαστικά την Κινητικότητα, θα δούμε ποιες είναι οι ανάγκες και πού πρέπει να μεταφερθούν στελέχη. Θα εστιάσουμε στην αποκέντρωση, διότι εκεί παρατηρούνται τα μεγαλύτερα κενά».

Και συνέχισε:

«Προσπάθησαν να μου προσάψουν τον χαρακτηρισμό του υπουργού των απολύσεων. Εγώ αντιθέτως προσπάθησα να πείσω την τρόικα για το αντίθετο, ότι δηλαδή, δεν χρειάζονται απολύσεις.

Μίλησα όμως για αξιοποίηση στελεχιακού δυναμικού. Για σωστή αξιολόγηση.

Μην γελιόμαστε, οι δημόσιοι υπάλληλοι θέλουν να αξιολογηθούν και εμείς εισάγαμε την έννοια της αξιολόγησης. Τώρα όμως την εφαρμόζουν ως μνημονιακή υποχρέωση.

Αυτό που εγώ παρατηρώ είναι ότι ξεχειλώνουν οι δημόσιες δομές.

Θα ήθελα να ήμουν εύκαιρος να σας δείξω πως παρέλαβα τα οργανογράμματα των υπουργείων και πως τα παρέδωσα. Σήμερα το μόνο που κάνουν είναι να χτίζουν ένα κομματικό κράτος».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το πώς βλέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση επιτελεί έναν ουσιαστικό ρόλο ανάπτυξης και είναι πάροχος σημαντικών υπηρεσιών προς τον πολίτη. Δυστυχώς, σήμερα είναι ευνουχισμένη. Οι πόροι της είναι μειωμένοι κατά ένα τρίτο συγκριτικά με τα δεδομένα της Ε.Ε. Η γραφειοκρατία έχει “γονατίσει” τους ΟΤΑ.

Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια της “Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης” και να στήσουμε καλύτερα την περιφερειακή οργάνωση του Κράτους. Έχουμε έτοιμο πλαίσιο για τον Καλλικράτη με παρεμβάσεις που θα λύσουν ζητήματα διοικητικά και γραφειοκρατικά. Δεσμευόμαστε ότι θα μεταφέρουμε και οικονομικούς πόρους αλλά και αρμοδιότητες στους ΟΤΑ για να ενισχύσουμε το σημαντικό ρόλο τους»

The post Μητσοτάκης: Αυτή την Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλουμε -Τι είπε για Δημόσιο, απολύσεις appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα