Με τροπολογία η κατάτμηση εκλογικών Περιφερειών & ψήφου Ελλήνων του εξωτερικού

Με τροπολογία που θα εισάγει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στο νομοσχέδιο του «Κλεισθένη 1», θα προωθηθεί η κατάτμηση της Β΄ Εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών σε τρεις μικρότερες εκλογικές περιφέρειες, όπως και η κατάτμηση της Περιφέρειας Αττικής σε δυο περιφέρειες.

Πρόθεση υπουργείου και κυβέρνηση είναι να «σπάσουν» οι μεγαλύτερες Περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία θα περιλαμβάνει τη διαίρεση της Β΄ Αθηνών σε τρεις μικρότερες

περιφέρειες [Βόρειου Τομέα (15 έδρες), Νότιου Τομέα (18 έδρες), Δυτικού Τομέα (11 έδρες)] και της Αττικής σε δύο [Ανατολική (10 έδρες), Δυτική (4 έδρες)].

Παράλληλα στην τροπολογία του ΥΠΕΣ θα προβλέπεται και η σύσταση Επιτροπής που θα ασχοληθεί με το θέμα της χορήγησης ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΝΔ έχει θέσει ως προϋπόθεση για την ψήφιση της κατάτμησης των Περιφερειών και την ταυτόχρονη χορήγηση δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες που διαμένουν εκτός Ελλάδας.

The post Με τροπολογία η κατάτμηση εκλογικών Περιφερειών & ψήφου Ελλήνων του εξωτερικού appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα