Η σύζυγος του Π.Φασούλα μιλάει για τον καρκίνο του γιου τους

Μια συγκλονιστική συνέντευξη παραχώρησε η Μάσα Φασούλα στον Πάνο Βόγλη και το Sport 24. Η επί 22 χρόνια σύζυγος του πρώην δημάρχου Πειραιά, Παναγιώτη Φασούλα, προχώρησε σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη μιλώντας -μεταξύ άλλων- για την κοινή της πορεία με την «Αράχνη» του ελληνικού μπάσκετ, το σοβαρό πρόβλημα υγείας του γιου τους αλλά και το πώς ένα ζευγάρι περιτριγυρισμένο από κάμερες

και φλας μπορεί να διατηρήσει τη σχέση του ζωντανή.

Πώς τα κατάφεραν Παναγιώτης και Μάσα;

«Κοίτα να δεις. Όπως όλα τα πράγματα, αν κατανοήσεις γενικά τη λειτουργία ενός ανθρώπου και ειδικά, είτε είναι άντρας είτε γυναίκα, αυτό το άντρας από δω – γυναίκα από κει, ισχύει αλλά όχι σε όλα τα πράγματα. Λοιπόν, άμα κατανοήσεις γενικότερα πώς λειτουργούν οι σχέσεις, θεωρώ ότι για να κρατήσει μια σχέση πάρα πολλά χρόνια, πρέπει να σέβεσαι πάνω απ’ όλα τον σύντροφό σου.

Πρέπει να σέβεσαι και τον χώρο του, τον χρόνο του, τα ενδιαφέροντά του, τα θέλω του, τις ανάγκες του, όλα αυτά. Και για μένα επίσης, πάρα πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και ο ιδιωτικός χώρος που πρέπει να έχει ο καθένας. Όταν λοιπόν δίνεις στον άλλο χώρο, και δεν καταπατάς ούτε το χρόνο του, ούτε την προσωπικότητά του, ούτε τα ενδιαφέροντά του, νομίζω ότι είναι το βασικότερο για να κρατάει μια σχέση πολύ».

Όσο για το αν την ενόχλησε ποτέ η δημοσιότητα του συζύγου της;

«Ποτέ. Ποτέ, ποτέ όμως. Ξέρει τι; Άμα είσαι άνετος με κάτι, ξέρεις να τη διαχειρίζεσαι, δεν την εκμεταλλεύεσαι, δεν τη βιάζεις, δεν την τραβάς στα άκρα, είναι ένα πράγμα που κάποια στιγμή μαθαίνεις και ζεις πολύ άνετα μαζί του. Ξέρεις, άμα δεν σ’ αρέσει κάτι, δεν το προκαλείς. Ο Παναγιώτης που είναι πιο κλειστός άνθρωπος, το ξέρεις πολύ καλά, δεν κυκλοφορεί και ιδιαίτερα πάρα πολύ και αν δεν θέλει να πάει κάπου, δεν θα πάει. Αν πάει όμως, ξέρει πάρα πολύ καλά και τις συνέπειες, και τις αντιμετωπίζει ανάλογα, ξέρεις, με σεβασμό και με σωστή στάση και τελειώνει η ιστορία. Αυτό είναι».

Η Μάσα δε δίστασε να μιλήσει για το πρόβλημα υγείας του γιου τους, Γιάννη, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε πολύ ήδη από πολύ μικρή ηλικία. Πώς αντιμετώπισε η ίδια –σαν μάνα- όλη την περιπέτειά του με τον καρκίνο και πώς αποφάσισε να γράψει γι’ αυτή;

«Απλώς ήθελα να μεγαλώσει ο Γιάννης, να έχει πλήρη άποψη και να ‘ναι σε μια ηλικία που θα ‘χει ωριμάσει και θα μου δώσει το οκέι να μιλήσουμε δημόσια γι’ αυτό. Ο Γιάννης είναι τόσο συνειδητοποιημένος που ήταν επιθυμία του να μοιραστεί την αισιοδοξία της ιστορίας, όχι την αρρώστια κι οτιδήποτε, αλλά τέλος πάντων επειδή τόσα χρόνια μεγάλωσε σ’ ένα νοσοκομείο ουσιαστικά, με πάρα πολλά παιδιά τα οποία ήταν στην ίδια κατάσταση, ήθελε κι αυτός να μοιραστεί, ξέροντας ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά που αυτή τη στιγμή περνάνε δύσκολα εκεί έξω, την αισιοδοξία του και την ιστορία του.

Να πει δηλαδή, «Ότι κοίτα να δεις, κάνε κουράγιο, υπάρχει αίσιο τέλος, είμαι εδώ, και είμαι μια χαρά δόξα τω Θεώ, και ασχολούμαι με τον αθλητισμό»… Γιατί ξέρεις, υπάρχει και άγνοια στην Ελλάδα για όλο αυτό το πράγμα, αμάθεια, αλλά νομίζουν ότι ο καρκίνος κολλάει ας πούμε. Οι 8 στους 10, θα σου πούνε αυτό. Επίσης νομίζουν ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα το παιδί μετά, ότι είναι σαν ανάπηρο, και αυτό μας έδωσε τρομερές ιδέες ότι στο ίδρυμα θα πρέπει οπωσδήποτε ένα life coaching να αφορά και τους γονείς αυτών των παιδιών, να πούνε ότι δεν τελειώνει τίποτα, αντίθετα αρχίζεις. Αφού το ξεπεράσεις είναι μια φυσιολογική ζωή».

The post Η σύζυγος του Π.Φασούλα μιλάει για τον καρκίνο του γιου τους appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα