Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ: Από 2 Απριλίου οι αιτήσεις για Αττική και Νότιο Αιγαίο

Ανοίγει στις 2 Απριλίου ο τρίτος και τελευταίος κύκλος του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» με αιτήσεις για ακίνητα από την Αττική και το Νότιο Αιγαίο. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που ενδιαφέρονται να μπουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι είναι απαραίτητα:

-η κυριότητα του ακινήτου

-οι κωδικοί πρόσβασης στο TAXISnet

-η νομιμοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων

-και το ενεργειακό πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει την χαμηλή ενεργειακή απόδοση του ακινήτου

Επιλέξιμη είναι μια κατοικία εφόσον

χρησιμοποιείται ως κύρια, υφίσταται νόμιμα, δεν είναι αυθαίρετη και έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης της Πρώτης Ενεργειακής Επιθεώρησης (Α’ ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.

Ο προϋπολογισμός της κάθε αίτησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση ένταξης τους στο πρόγραμμα, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας και της ειδικής πλατφόρμας του προγράμματος, όπου και θα ελέγχουν αν τηρούν τα κριτήρια υπαγωγής. Οι αιτήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και η ηλεκτρονική αίτηση, επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.

Μέσω της ηλεκτρονικής αίτησης, θα μπορούν να επιλέγουν αν θα ζητήσουν χορήγηση δανείου ή όχι. Στη συνέχεια, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό στον οποίο θα απευθυνθούν, χωρίς να χρειάζεται η φυσική τους παρουσία, ο οποίος θα εξετάζει την πιστοληπτική τους ικανότητα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης από Ενεργειακό Επιθεωρητή, ο οποίος και θα εκδίδει το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.

Να σημειωθεί ότι περίπου 28.000 νοικοκυριά ήδη κάλυψαν όλα τα στάδια του προγράμματος και άλλα 10.000 νοικοκυριά αναμένεται να ενταχθούν, δεδομένου ότι οι αιτήσεις τους βρίσκονται ήδη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη

The post Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ: Από 2 Απριλίου οι αιτήσεις για Αττική και Νότιο Αιγαίο appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα