Εργαζόμενοι Δ.Καισαριανής: Να καταβληθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους εργαζομένους

Την χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζομένους, ζητούν με ανακοίνωση τους, τα μέλη της συνδικαλιστικής παράταξης «Συνεργασία Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής» (Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση – ΕΑΣ, Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία).

Σε ανακοίνωση τους, σημειώνουν ότι από αρχές Δεκέμβρη τονίζαμε ότι «…πρέπει να καταβληθεί μέσα στο Δεκέμβρη το ανθυγιεινό επίδομα στους εργαζόμενους που εργάζονται κατά πλήρες ωράριο στα συνεργεία, αφού εκεί υπάρχει σταθμός

μεταφόρτωσης και προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, καθώς και σε όλους τους εργαζόμενους της υπηρεσίας πρασίνου…» και αυτό, όχι μόνο γιατί, για τη μεν πρώτη κατηγορία, έπρεπε να δοθούν αναδρομικά από το Φλεβάρη του 2016 και για δε τη δεύτερη, αλλά και όλες τις άλλες κατηγορίες (υδραυλικοί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας κλπ, από τον Αύγουστο του 2017), αλλά και γιατί τότε συζητιόταν «… ο προϋπολογισμός του Δήμου, [και έπρεπε] να εγγραφούν πιστώσεις για την αναδρομική καταβολή τους…», πράγμα που δεν έγινε.

Σήμερα και ενώ φαίνεται να έχει δρομολογηθεί η καταβολή του επιδόματος, συνεχίζει η Δημοτική Αρχή να κάνει διακρίσεις, να μην το δίνει σε κάποιους συναδέλφους που το δικαιούνται και να το δίνει σε κάποιους χαριστικά!

Δημιουργείται επίσης πρόβλημα με τους εργαζόμενους που «…εργάζονται κατά πλήρες ωράριο στα συνεργεία…», με αυθαίρετες ερμηνείες αρμοδίων και μη σχετικά αν το δικαιούνται ή όχι και στο αν στο συγκεκριμένο χώρο λειτουργεί σταθμός μεταφόρτωσης και προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων.

Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι στη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ αναφέρεται ότι «…Η ρύθμιση αυτή καταλαμβάνει το προσωπικό που εργάζεται κατά πλήρες ωράριο και ανεξαρτήτως ειδικότητας στους χώρους υγειονομικής ταφής, στην ανακύκλωση, στα κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, στους σταθμούς μεταφόρτωσης και στις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων…» και «…ότι στους δικαιούχους του εν λόγω επιδόματος συμπεριλαμβάνονται και οι προϊστάμενοι οργανικών μονάδων…».

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για την ύπαρξη σταθμού μεταφόρτωσης, αλλά και την τριτοκοσμική εικόνα που παρατηρείται από τη συσσώρευση των μπαζών από τις εκταφές των νεκρών, που πέρα από την ανθυγιεινότητα και επικινδυνότητα του χώρου, υπάρχει αισθητικό και ηθικό πρόβλημα, όταν αυτοί οι σωροί βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο του αμαξοστασίου, λιγότερο από εκατό μέτρα από τα γραφεία που εργάζονται οι εργαζόμενοι και δίπλα σε κατοικημένη περιοχή (Βλητικός σταθμός).

Ζητάμε λοιπόν την άμεση λήψη μέτρων για την καθαριότητα του χώρου, που έχει γίνει εστία μόλυνσης και την αναδρομική καταβολή του ανθυγιεινού και επικίνδυνου επιδόματος σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες.

Αγωνιζόμαστε τέλος για τη διεύρυνσή του σε όσες κατηγορίες πραγματικά το δικαιούνται, λόγω της φύσης της εργασίας τους, την ενσωμάτωσή του στις βασικές αποδοχές και την ένταξη όλων των εργατοτεχνιτών, των φυλάκων και των εργαζομένων στο πράσινο στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), μισθολογικά και ασφαλιστικά.

Το ερώτημα όμως που πάλι αβίαστα προκύπτει είναι αν η εργοδοτική πλειοψηφία της ΔΑΣ(ΠΑΜΕ) στο σωματείο μας, φορά τους ίδιους παραμορφωτικούς φακούς με την Δημοτική Αρχή και δεν βλέπει την πραγματικότητα ή την συγκαλύπτει για να μην ενοχλήσει την εργοδοσία!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις εκλογές στις 7 Μάρτη να υπερψηφίσουν το ενωτικό αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ που στηρίζεται από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΕΑΣ) και την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

The post Εργαζόμενοι Δ.Καισαριανής: Να καταβληθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους εργαζομένους appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα