Δ.Θεσσαλονίκης: Στέλνει στα δικαστήρια συμβασιούχους για την απεργία του Ιουνίου 2017 (έγγραφα)

Στα δικαστήρια στέλνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο δήμος Θεσσαλονίκης, συμβασιούχους για την μεγάλη απεργία του Ιουνίου του 2017. Συγκεκριμένα, σύμφωνα

με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η πρόεδρος των συμβασιούχων ΟΤΑ του Νομού Θεσσαλονίκης Κλεοπάτρα Χοροζίδη και η εκπρόσωπός τους στο δήμο Θεσσαλονίκης Σοφία Εξαδάκτύλου κληθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να απολογηθούν, γιατί, λόγω της μη αποκομιδής των απορριμμάτων, προκάλεσαν κίνδυνο στη δημόσια υγεία.

Η υπόθεση ξεκίνησε με την από 23.6.2018 καταγγελία του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Ζορπίδη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρο Τσόγκα με την οποία ζητούσε «την άμεση ποινική διερεύνηση από μέρους Σας του φλέγοντος αυτού ζητήματος και την απόδοση αξιόποινων πράξεων σύμφωνα με ισχύον δίκτυο».

Κι αν η καταγγελία του κ. Ζορπίδη καταφερόταν κατά παντός υπευθύνου, η κατάθεση του γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμά Ψαρρά επέρριπτε ευθέως τις ευθύνες στις κυρίες Χοροζίδη και Εξαδακτύλου, με αποτέλεσμα να κληθούν σε απολογία από τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών η υπόθεση είναι πιθανόν να παραπεμφθεί στο ακροατήριο.

Το τμήμα της κατάθεσης του κ. Ψαρρά με την οποία κατονομάζει τις κυρίες Χοροζίδη και Εξαδακτύλου ως υπεύθυνες για τους κινδύνους που προκάλεσε στη δημόσια υγεία η απεργία του Ιουνίου του 2017.

Η καταγγελία του κ. Ζορπίδη

The post Δ.Θεσσαλονίκης: Στέλνει στα δικαστήρια συμβασιούχους για την απεργία του Ιουνίου 2017 (έγγραφα) appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα