Δ. Κηφισιάς: Ενημερωτική- επιστημονική εκδήλωση για τους σεισμούς (φωτο)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική- επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Εμείς και ο σεισμός», που οργάνωσε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα «Βασ. Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς.

Την ομιλήτρια της εκδήλωσης Επικ. Καθηγήτρια του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κα Δολόγλου, προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Εκάλης και Υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας Δημήτρης Λιανός. Η κα Δολόγλου έχει μελετήσει την σεισμική δραστηριότητα του Ελλαδικού χώρου και της ευρύτερης περιοχής Αττικής, ενώ την παρουσίαση της, την έκανε σε συνεργασία με τους επιστημονικούς συνεργάτες Αγγελική Τσιπούρα (MSc Γεωφυσικός- Σεισμολόγος) και τον Φίλιππο Μπονταρε (Μεταπτυχιακός Φοιτητής).

Στο πρώτο μέρος της διάλεξης της, το οποίο έγινε με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, παρουσιαστήκαν βασικές έννοιες της σεισμολογίας, καθώς και η παγκόσμια σεισμικότητα.
Στο δεύτερο μέρος η ομιλήτρια αναφέρθηκε στην χώρα μας παρουσιάζοντας πρόσφατο χάρτη σεισμικής επικινδυνότητας όπου διαφαίνονταν οι περιοχές με την μεγαλύτερη σεισμικότητα στον Ελλαδικό χώρο. Ακολούθως αναλύθηκαν τα ρήγματα μικρού ή μέσου μεγέθους, στον αστικό ιστό της Αθήνας και έγινε αναφορά στον σεισμό της Πάρνηθας το 1999. Παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό από οικοδομήματα στην περιοχή μας, μετά τον καταστροφικό σεισμό του ΄99, τονίζοντας πως οι κατασκευές με σωστά δομικά υλικά και σε σωστό έδαφος δεν υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Χρήσιμο ήταν το κλείσιμο της παρουσίασης καθώς δόθηκαν χρήσιμες οδηγίες για την προστασία μας, μέσα και έξω από το σπίτι πριν και μετά τον σεισμό.
Την ενημερωτική- επιστημονική εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, οι Αντιδήμαρχοι Σίσσυ Παπασπύρου και Ζέτη Κασιμάτη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πόλυ Αστερίου, Μαρία-Χριστίνα Τσιάμα, Γιάννης Παντελεάκης, Χρήστος Καλός, η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Λίλα Δραγώνα, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσης Σιώμος και πλήθος κόσμου.

Όλη η ενημερωτική προσπάθεια ήταν εθελοντική προσφορά της παραπάνω επιστημονικής ομάδας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

The post Δ. Κηφισιάς: Ενημερωτική- επιστημονική εκδήλωση για τους σεισμούς (φωτο) appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα